Νέο σενάριο για την επίσπευση της ψήφισης της Συμφωνίας Πρεσπών

229

Σύμφωνα με τις τελευταίες συζητήσεις που γίνονται, αυτή την ώρα, στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο, μεθαύριο Πέμπτη αλλά η εισαγωγή στην Ολομέλεια θα γίνει από την επόμενη Δευτέρα.

Να σημειωθεί πως η Βουλή δηλώνει άγνοια.

Nωρίτερα:

Θα επισπευσθούν, όπως όλα δείχνουν, οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε ό,τι αφορά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εδώ και ώρα, στους διαδρόμους της Βουλής συζητείται  πως θα έρθει στην Ολομέλεια είτε μεθαύριο Παρασκευή, είτε την ερχόμενη Τρίτη. 

Τα σενάρια επίσπευσης ξεκίνησαν αφού ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είπε σε παρέα βουλευτών πως η ρηματική διακοίνωση θα φτάσει  σήμερα αργά το βράδυ στο υπουργείο. 

Σύμφωνα με τα πηγαδάκια της βουλής,  είναι δύσκολο η Συμφωνία των Πρεσπών να πάει στην αρμόδια Επιτροπή την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ώστε να ψηφιστεί στην Ολομέλεια την Παρασκευή λόγω των γραφειοκρατικών συνθηκών. Πάντως  η φημολογία για συζήτηση και ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή είναι ιδιαίτερα έντονη. 

Οι ίδιες πηγές μαρτυρούν πως η κυβέρνηση αφού λάβει την 151η ψήφο εμπιστοσύνης, θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία, έτσι ώστε να προλάβει το συλλαλητήριο  για το “μακεδονικό”. 

Ελένη Κριτσιδήμα