Κατσίκης: Είτε σήμερα είτε σε λίγες ημέρες, οι ΑΝΕΛ φεύγουν από την κυβέρνηση

185

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης “ξεκαθάρισε ότι το “διαζύγιο” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, είναι δεδομένο και αυτό δεν ακούγεται για πρώτη φορά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κατσίκης συμπλήρωσε πως ενδεχομένως να υπάρξει εμπλοκή, καθώς ο Ζάεφ μπορεί να έχει πρόβλημα στο να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή της ΠΓΔΜ για να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Όπως παρατήρησε ο κ. Κατσίκης, το μόνο θέμα που αποτελεί εμπόδιο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι το ονοματολογικό για το Σκοπιανό.

Στις πιεστικές ερωτήσεις για το πότε το “διαζύγιο” θα γίνει πραγματικότητα, ο κ. Κατσίκης είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος ή την Δευτέρα μετά την συζήτηση στη Βουλή για τα εξοπλιστικά ή λίγο αργότερα, αλλά αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι το “διαζύγιο”, είναι δεδομένο.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός τη ζητήσει από την ελληνική Βουλή.