Βουλή: Ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Γεωργιάδη – Χριστοδουλοπούλου

237

Με ανταλλαγή  επιθέσεων μεταξύ της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και  του Άδωνι Γεωργιάδη και στο επίκεντρο τις ενέργειες της Εισαγγελέως Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis συνεχίστηκαν οι εργασίες της συνεδρίασης της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης στη Βουλή.

Ο γαλάζιος βουλευτής κατήγγειλε την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί ως όργανό του την κ. Τουλουπάκη και χαρακτήρισε λάθος τον θεσμό του εισαγγελέα διαφθοράς. Η συζήτηση έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε φασίστες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στήνουν σκευωρίες κατά πολιτικών αντιπάλων τους χρησιμοποιώντας την Δικαιοσύνη, η κ. Χριστοδουλοπούλου απάντησε λέγοντας ‘αν είμαστε φασίστες, εσείς τι είστε; Ναζιστές;”.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Γεωργιάδη  η κ. Χριστοδουλοπούλου ‘μουρμούραγε’ συνεχώς προκαλώντας τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Όταν για παράδειγμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε “κι ευτυχώς θα έχουμε εκλογές, τα πράγματα θα αλλάξουν γιατί σας έχουν πάρει χαμπάρι, δεν μπορείτε να το εμποδίσετε. Τον Οκτώβριο; Τον Οκτώβριο” η κ. Χριστοδουλοπούλου ακούστηκε να λέει “ναι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία”. 

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό ‘φασίστες’ και εξήγησε πως το έκανε όταν άκουσε την κ. Χριστοδουλοπούλου να λέει πως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πρέπει να μιλούν λιγότερο χρόνο. “Τα δικαιώματα των μειοψηφιών εδώ τα βλέπουμε, στην πράξη” τόνισε.

Νωρίτερα, κι ενώ το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης ανέβαινε, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην αποστολή της δικογραφίας της Novartis στην Βουλή στις 5 Φεβρουαρίου ενώ οι καταθέσεις είχαν ληφθεί από τις 7 Νοεμβρίου από την δικαιοσύνη. “Που είναι το αμελλητί;” τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε ότι η κ. Τουλουπάκη εκβίασε τον μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη. “Πριν ενταχθεί στο πρόγραμμα προστατευόμενων μαρτύρων ήξερε πως η μάρτυρας Κελέση είχε καταθέσει εναντίον του. Άρα γιατί τον ενέταξε κι αυτόν στους προστατευόμενους μάρτυρες αφού ήταν εμπλεκόμενος;” τόνισε. “Η κ. Τουλουπάκη τον εκβίασε ότι θα χάσει τις δουλειές του, αλλά θα τα βρούμε όλ’ αυτά, θα τα βρει η δικαιοσύνη”.