Καμμένος σε Αμυρά: Για νυφούλα καλό σας βλέπω

199

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση για τις εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό και το πιθανό διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να «στριμώξει» τον Πάνο Καμμένο ώστε να ανοίξει τα χαρτιά του περί των πραγματικών του προθέσεων και το χρόνο λήψης των οριστικών του αποφάσεων να πέφτει στο κενό, αφού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν είπε λέξη, παρά αρκέστηκε σε μια μοναδική δήλωση «είτε είμαι υπουργός εγώ είτε άλλος οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν» αναφερόμενος στην τροπολογία για τα F-16 επί της οποίας βρέθηκε στην Ολομέλεια.

Αν και την περισσότερη πίεση άσκησαν οι βουλευτές της ΝΔ, τα αίματα άναψαν όταν ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι κάλεσε ευθέως τον κ. Καμμένο να επιβεβαιώσει έστω και με ένα νεύμα αν έφερε βεβιασμένα προς ψήφιση το νομοσχέδιο στο οποίο εντάχθηκε η τροπολογία για τα F-16 επειδή είναι το τελευταίο του ως Υπουργός.

«Μετά τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι κι όταν συμφωνήσετε για σας θα απαντήσω. Όταν τα βρείτε μεταξύ σας θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω…», σχολίασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αφήνοντας υπαινιγμούς περί συζητήσεων του κ. Αμυρά κι άλλων βουλευτών του Ποταμιού με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η εν λόγω μομφή προκάλεσε την έκρηξη του Γιώργου Αμυρά, ο οποίος «περιέλουσε» τον κ. Καμμένο με δικά του παλαιότερα λόγια, χαρακτηρίζοντάς τον «βασιλιά της κωλοτούμπας» και κατηγορώντας τον πως ενώ επέτρεψε στον πρώην υπουργό Νίκο Κοτζιά να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών τώρα παριστάνει ότι κάνει αντάρτικο.

«Για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως», επέμεινε  ο Υπουργός Άμυνας, εννοώντας «πολύφερνη νύφη» για τα δύο μεγάλα κόμματα και προκαλώντας τις κατηγορίες του βουλευτή περί «φαιδρότητας».