Συνάντηση με τον Κινέζο αν. ομόλογό του είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης

215

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου συναντήθηκε, σήμερα Πέμπτη, στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνη της Κίνας κ. Zhao Dacheng και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο χαρτοφυλάκιο της συνάντησης υπήρξαν κυρίως υποθέσεις διαφθοράς και η υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας, που ήδη έχει υπογραφεί μεταξύ των εισαγγελικών αρχών των δύο χωρών, όταν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε επισκεφθεί την Κίνα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα Καταπολέμησης της Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η επίσκεψη του Κινέζου κυβερνητικού αξιωματούχου προσλαμβάνει πρόσθετη σημασία καθώς ήδη οι ελληνικές δικαστικές αρχές ασχολούνται με ποινικές υποθέσεις κοινού ενδιαφέροντος, όπως εκείνη της Folli Follie αλλά και του πρώην αντιπροέδρου της εταιρείας Jumbo.

Σημειώνεται ότι κατά την τετραήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρας μας ο αναπληρωτής απουργός Δικαιοσύνης της Κίνας με την πενταμελή αντιπροσωπεία στελεχών του Κινεζικού Υπουργείου, ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών, στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Θήβας και στο Αγροτικό Τμήμα του σωφρονιστικού καταστήματος.