Εικόνα διάλυσης στην Ένωση Κεντρώων

199

«Ένα σχετικό αδιέξοδο». Με αυτή τη φράση περιέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος μετά τον «εμφύλιο» που προκλήθηκε από τις παρεμβάσεις του Γιάννη Σαρίδη, καταδεικνύοντας ότι η διαμάχη όχι μόνο δεν έλαβε τέλος, αλλά το ρήγμα βάθυνε και δίνοντας μία εικόνα διάλυσης.

Ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, και αποχώρησε από τη συνεδρίαση οργισμένος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί πετώντας το «μπαλάκι» στον κ. Λεβέντη για τη διαγραφή του.

«Εγώ το κόμμα δεν το διαπραγματεύομαι. Υπάρχει ένα Συμβούλιο των παλαιότερων μελών του κόμματος που θα συμβουλευτώ. Εγώ είμαι κατά των διαγραφών, αλλά βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις εκλογές», σχολίασε ο Βασίλης Λεβέντης, μεταθέτοντας στο επόμενο διάστημα τις όποιες αποφάσεις του.

Ο ίδιος πάντως άφησε αιχμές ότι ο βουλευτής του κινείται πλέον με προσωπική στρατηγική, σημειώνοντας ότι: «φτιάξαμε ένα κόμμα επαναστατικό που παλέψαμε. Κάποιοι δεν κατάλαβαν και το είδαν ως ευκαιρία προσωπικής ανόδου. Αυτοί δεν θα αντέξουν…».

Αίσθηση, προκάλεσε και η ουδέτερη στάση που επέλεξε να κρατήσει ο έταιρος βουλευτής του κόμματος, Αριστείδης Φωκάς, κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη για να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Σαρίδης και να συμφιλιωθεί με τον συνάδελφό του Δημήτρη Καβαδέλλα, καθώς ο κ. Φωκάς επέλεξε να αποχωρήσει για να μην πάρει ξεκάθαρη θέση και σύμφωνα με πληροφορίες φάνηκε ενοχλημένος με το κλίμα που επικρατούσε.

Η Ένωση Κεντρώων πάντως θυμίζει πλέον «ναρκοπέδιο» και οι εσωτερικές συγκρούσεις που δεν δείχνουν να κοπάζουν προλειαίνοντας για πολλούς το έδαφος για τη διάλυση του κόμματος, αφού αυτή τη στιγμή αριθμεί έξι βουλευτές και αν πέσει κάτω από το ελάχιστο όριο των πέντε η Κοινοβουλευτική του Ομάδα ούτως άλλως πλέον δεν μπορεί να υφίσταται.  

Υπενθυμίζεται ότι την πόρτα του κόμματος έχουν ήδη κλείσει στο πρόσφατο παρελθόν 3 βουλευτές, η Θ. Μεγαλοοικονόμου, ο Γ. Καρράς και ο Γ. Κατσιαντώνης.  

Πηγή skai.gr