Άδειες διαδικτυακού στοιχήματος θα υποσχεθεί ο Τσίπρας από τη ΔΕΘ

202

Kαι οι άδειες για το διαδικτυακό «στοίχημα» ενδέχεται να βρεθούν μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινώσει στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney.gr, το νομοσχέδιο που δοθεί σε διαβούλευση το ερχόμενο διάστημα, η άδεια θα κοστίζει 5 εκατ. ευρώ θα έχει διάρκεια 5 χρόνια, ενώ ο φόρος στα μεικτά κέρδη θα ανέρχεται σε 35%. οι άδειες που θα δοθούν θα διακρίνονται σε δυο κατηγορίες : μια για το αθλητικό στοίχημα και μια για το παιχνίδι poker οn line. H κυβέρνηση με το νόμο αποδέχθηκε τα δικαιώματα του ΟΠΑΠ για τα φρουτάκια, καθώς δεν θα υπάρχει καμία πρόβλεψη για τέτοιου είδους παιχνίδια.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα βρεθεί σε διαβούλευση για 15 ημέρες και αργότερα θα δοθεί στην Eυρωπαϊκή Επιτροπή για τρεις έως τέσσερις μήνες, ώστε να έλθει προς ψήφιση τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης τα ετήσια έσοδα τα οποία αναμένει απο το on line στοίχημα θα ανέρχονται σε 150 εκατ. ευρώ. Σ ότι αφορά το τίμημα για τις άδειες η αγορά θεωρεί υπερβολικό και όπως λένε ευνοεί τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται, δηλαδή την Stoiximan, την bet365, καθώς και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην θέση της παλιάς Centric (sportingbet- vistabet).