Τσίπρας: «Μητέρα των μαχών» οι εθνικές εκλογές του φθινοπώρου του 2019

195

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προέβη σε εκτενή απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων, τονίζοντας πάντως ότι η έξοδος από το μνημόνιο είναι αφετηρία νέας εποχής και όχι το τέλος«Μέσα σε πέντε χρόνια η Ελλάδα άλλαξε, έγινε σκιά του εαυτού της. Αυτές οι τεκτονικές αλλαγές ήταν το υπόβαθρο της πολιτικής αλλαγής που συνέβη το 2015», σημείωσε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «συνήθως η πρώτη αντίδραση είναι η απόγνωση αλλά ο ελληνικός λαός, ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων είπε ως εδώ.

«Δεν ήταν άλμα στο κενό, ήταν δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα που έκανε ο λαός. Απόδοση ευθυνών και εμπιστοσύνη στην μόνη πολιτική δύναμη που μπορούσε», πρόσθεσε.

«Θα μπορούσαμε να μείνουμε στη γωνιά μας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα όμως, είναι αν επιλέγαμε να στρέψουμε την πλάτη στον λαό θα ξηλώναμε την αξία της αριστεράς, η οποία δεν έλειψε ποτέ από τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας. Την έγραφε πάντα σε χρόνο ενεστώτα».

«Η αριστερά μία μεγάλη υπόθεση στον τόπο μας. Δε κρύφτηκε ποτέ στην μάχη. Είναι σάρκα από τις σάρκες του λαού μας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός «το 2015 ο λαός μας εμπιστεύτηκε, μας έδωσε εντολή για μάχη, με τον λαό οργανικό κομμάτι αυτής της μάχης και εμείς σε αυτόν στραφήκαμε. Αυτός μας ξαναεμπιστεύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2015. Φέραμε σε πέρας μία δύσκολη αποστολή, αλλά όχι χωρίς απώλειες». 

«Στο τέλος της τετραετίας, το ερχόμενο φθινόπωρο, έχουμε να δώσουμε τη μητέρα των μαχών, τις εθνικές εκλογές», τόνισε στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας. 

Αύξηση κατώτατου μισθού, κατάργηση υποκατώτατου για τους νέους

«Συνεχίζουμε, με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους», «την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας ότι «όλα αυτά δεν συνιστούν ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς, όπως μας κατηγορεί ο νεοφιλελεύθερος οπαδός των μνημονίων κος Μητσοτάκης».

«Πλέον έχοντας τη δημοσιονομική δυνατότητα, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε γενναίες παρεμβάσεις στον τομέα της φορολογίας προσώπων και επιχειρήσεων», προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας. «Έχει ήδη προχωρήσει η επεξεργασία για μια σειρά φοροελαφρύνσεων, τις οποίες θα είμαστε σε θέση σύντομα να ανακοινώσουμε».

“Ακροδεξιά, κυνική και αδίστακτη” η αξιωματική αντιπολίτευση

Κατηγόρησε τη ΝΔ για ακροδεξιά λογική, ενώ άσκησε κριτική λέγοντας ότι η ΝΔ προσπάθησε να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από τους νεκρούς της τραγωδίας στο Μάτι. 

Χαρακτήρισε ακροδεξιό υβρίδιο τη ΝΔ και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει τη χώρα να γυρίσει πίσω σε αυτούς που τη γονάτισαν. 

Ο Αλ. Τσίπρας, ανέφερε ότι «όντως, για τη ΝΔ το μνημόνιο ήταν τελικά ευλογία», καθώς «ήταν η καλύτερη αφορμή για να υλοποιήσουν κατά γράμμα την πιο ακραία αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόστηκε στον τόπο εδώ και 40 χρόνια».

«Παρακολουθούμε εδώ και δύο χρόνια, το παραλήρημα μιας ακροδεξιάς, κυνικής και αδίστακτης αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο Αλ. Τσίπρας, κατηγορώντας τη ότι «με μοναδικό όπλο το μηχανισμό του ψέματος, της λάσπης και της προπαγάνδας προσπαθεί με κάθε τρόπο να επανέλθει στην εξουσία, για να ξηλώσει τελικά κάθε προοπτική αυτής της χώρας να ορθοποδήσει, για να συνεχίσει τη νεοφιλελεύθερη καταιγίδα που σταμάτησε το 2015».

Πρότεινε τον Πάνο Σκουρλέτη για νέο γραμματέα 

Τον Πάνο Σκουρλέτη πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κατά την εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.