Μητσοτάκης: Ας κάνει όσες φιέστες θέλει. Οι πολίτες δεν τον ακούν, δεν τον πιστεύουν. Τα ψέματα τελείωσαν

218

Από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ διάγουν το τελευταίο καλοκαίρι τους στη διακυβέρνηση της χώρας. Παράλληλα, κάλεσε τα γαλάζια στελέχη σε πανστρατιά, δηλώνοντας βέβαιος για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από τη δημιουργία μίας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας.

“Μια γρήγορη ματιά αρκεί για να φανεί η πραγματικότητα. Το αδιέξοδο που οδηγεί τη χώρα η ανεπάρκεια και η δημαγωγία της κυβέρνησης. Δημαγωγία που θα ενταθεί, πηγαίνοντας προς τις εκλογές, καθώς αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι Τσίπρα-Καμμένου στην εξουσία. Θερινή ραστώνη δεν υπάρχει για εμάς. Είμαστε κοντά στους πολίτες. Μεταφέρουμε το λόγο μας σε όλη την επικράτεια. Μετατρέπουμε τον θλιβερό επίλογο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε έναν αισιόδοξο πρόλογο της νέας Ελλάδας που οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε. Η αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε σε άτακτη υποχώρηση. Τον καταδιώκουν τα γεγονότα που ο ίδιος δημιούργησε. Η εθνικά οδυνηρή συμφωνία των Πρεσπών, το άτυπο 4ο μνημόνιο. Όλα αυτά με μία λαίλαπα νέων εισφορών. Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι. Πρέπει να αποκαλύψουμε οριστικά το παραμύθι του υποτιθέμενου τέλους των μνημονίων. Όσο περισσότερο μένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τόσο χειρότερα για την Ελλάδα. Όπως είναι έτοιμοι να εκχωρήσουν τα πάντα, έτσι μπορούν να κάνουν εκλογές ανά πάσα στιγμή. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Όποτε γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε, χτίζοντας μία ισχυρή κοινωνική συμμαχία. Θα πρότεινα στον κ. Τσίπρα να προκηρύξει τις εκλογές, πριν ανέβει στη Διεθνή Έκθεση. Έτσι θα βρει κι ένα καλό άλλοθι να γλιτώσει την επίσκεψή του στη Βόρεια Ελλάδα”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι ο δρόμος προς τις κάλπες δεν προβλέπεται ομαλός. Με τον τρόπο αυτό έφερε, για μία ακόμα φορά στο προσκήνιο, την πάγια εκτίμηση της οδού Πειραιώς ότι Μέγαρο Μαξίμου και Αλέξης Τσίπρας θα; καταφεύγουν στην οδό της πόλωσης, όσο στερεύει ο χρόνος παραμονής στην εξουσία.

“Βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογικό περιβάλλον. ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες πολιτεύονται με τυχοδιωκτισμό. Η πολιτική ζωή έχει μπει σε φαύλο κύκλο. Εκεί που σταματάει η κυβερνητική αδυναμία, αρχίζει ο κομματικός τυχοδιωκτισμός. Τσίπρας και Καμμένος θα κάνουν τα πάντα, για να παραμείνουν στην εξουσία. Όσο αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολο, τόσο θα οδηγούν τα πράγματα στα άκρα. Ψηφίζουν σκληρά μέτρα που καθηλώνουν την Ελλάδα στη μιζέρια. Μετά καταφεύγουν σε θολές υποσχέσεις. Πότε για αναβολή των μέτρων που έχουν υπογράψει, πότε για λίγα επιδόματα. Όσο θα κυβερνούν αυτοί την Ελλάδα, τόσο η πατρίδα μας θα θεωρείται αναξιόπιστη. Το 4ο μνημόνιο είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας τους. Για κάποια φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, η χώρα έχει οδηγηθεί σε περιπέτεια. Μιλάω για το Σκοπιανό και όχι μόνο. Η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια εξουσίας, ενώ η κοινωνία πληρώνει φόρους και κινδυνεύει με φτωχοποίηση. Ο κ. Τσίπρας βάζει γραβάτα στο Ζάππειο και ετοιμάζεται να πάει στο Καστελόριζο. Οι πολίτες που ταλαιπωρούνται καθημερινά σε όλα τα μέτωπα, εξοργίζονται όταν βλέπουν φιέστες ενός αναξιόπιστου και αποκομμένου από την κοινωνία πρωθυπουργού. Ας κάνει όσες φιέστες θέλει. Οι πολίτες δεν τον ακούν, δεν τον πιστεύουν και δε θα του δώσουν άλλη ευκαιρία. Τα ψέματα τελείωσαν”, επεσήμανε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της παρέμβασής του, εστίασε τόσο στο μέτωπο της εξωτερικής ατζέντας, όσο και σε αυτό των ανοιχτών εσωτερικών ζητημάτων.

“Η Ελλάδα βιώνει ήδη τα αρνητικά αποτελέσματα από τη συμφωνία των Πρεσπών. Εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει για αυτά. Κάθε ημέρα οι Σκοπιανοί επικαλούνται ήδη τη “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα που τους παραδόθηκαν. Έχουν και το ΝΑΤΟϊκό διαβατήριο που τους έδωσαν οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς, στερώντας από τη χώρα το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο. Μία εθνική γραμμή, που βρήκε το επιστέγασμά της με τον Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι, εγκαταλείφθηκε σε λίγες εβδομάδες. Η κυβέρνηση επιδίδεται και πάλι σε μυστική διπλωματία. Όλα αυτά που γίνονται και με την Αλβανία είναι να δώσουμε περισσότερα και να πάρουμε λιγότερα. Όλα αυτά, την ώρα που οι δυο αξιωματικοί μας μένουν κρατούμενοι πέντε μήνες τώρα στην Τουρκία”, είπε.

Όσον αφορά στα των εσωτερικών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι, με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο δρόμος του 4ου μνημονίου έως το 2022 έχει χαραχθεί. “Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει μόνη της τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, καθώς και την κατάργηση του ΕΚΑΣ”, τόνισε και χαρακτήρισε “κούφιες αερολογίες” το περιλάλητο αφήγημα Τσίπρα περί καθαρής εξόδου. “Το λογαριασμό θα τον πληρώσουν στην κάλπη, όσο κι αν προσπαθούν να υπεκφύγουν”, είπε κλείνοντας.