Βυζαντινό Μουσείο: Γραφική διαμαρτυρία για το pre-wedding party της Θεοδώρας

64

Ακόμα μία διαμαρτυρία γραφικών τύπων όλων των φυλών της αριστεράς πραγματοποιήθηκε χθες κοντά στο Βυζαντινό Μουσείο, όπου πραγματοποιήθηκε το pre-wedding party της πριγκίπισσας Θεοδώρας, κόρης του Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Πιθανώς φοβήθηκαν ότι η βασιλική οικογένεια θα πραγματοποιούσε πραξικόπημα και έσπευσαν να προασπίσουν τη δημοκρατία με πανό, πικέτα, ντουντούκες και αλλοδαπούς ντελιβεράδες.

Δεν εξηγείται αλλιώς…

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν βασιλικές οικογένειες», έγραφε ένα από τα πλακάτ: «Τα μουσεία δεν είναι χώροι γαμήλιων δεξιώσεων». Ένα άλλο πλακάτ ανέφερε: «Βασίλισσα είναι μόνο μία, η ΑΕΚ», ενώ ένα άλλο πλακάτ γράφει: «Απίστευτο ότι 50 χρόνια μετά διαδηλώνω πάλι για αυτά που διαδήλωναν οι γονείς μου 50 χρόνια πριν».

Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια Μουσεία #standwithgreekstatemuseums» που μυρίζει ναφθαλίνη

Στην πρωτοβουλία «Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια Μουσεία #standwithgreekstatemuseums» αναφέρεται ότι 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα και 50 χρόνια από το δημοψήφισμα που έκρινε οριστικά έκπτωτη τη μοναρχία στην Ελλάδα «η παραχώρηση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (ΒΧΜ) στην οικογένεια Γλύξμπουργκ για την τέλεση “βασιλικής” γαμήλιας δεξίωσης της κόρης του έκπτωτου μονάρχη είναι μια πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα όλων των πολιτών».