«Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός» ανακοίνωσε επίσημα το Ισραήλ – «Αποκεφαλίστηκε» η ηγεσία της Χεζμπολάχ [pics, vid]

67

Ο επικεφαλής των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) ανακοίνωσε επίσημα, σήμερα Σάββατο (28.09.2024)  ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα είναι νεκρός, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Άλλος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο λοχαγός Νταβίντ Αβραάμ, επιβεβαίωσε στο AFP ότι ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ «εξαλείφθηκε». Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα, δήλωσε παράλληλα και ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Αβισάι Αντρέι, τον οποίο επικαλείται το Reuters, μία ημέρα μετά την ισραηλινή επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Η ανακοίνωση της IAF

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε σε σχετική δήλωση μέσω του επίσημου λογαριασμού της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι «οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις (IDF) εξουδετέρωσαν τον Χασάν Νασράλα, τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και έναν από τους ιδρυτές της, μαζί με τον Αλί Κάρτσι, έναν εκ των κορυφαίων διοικητών της Χεζμπολάχ, μαζί με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη».

Επίσης, διευκρινίζει ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, υπό την ακριβή καθοδήγηση έγκυρων πληροφοριών, πραγματοποίησαν επίθεση στο κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ, το οποίο βρίσκεται στο υπόγειο ενός οικοδομικού συγκροτήματος στην περιοχή Ντάχα της Βηρυτού.

Ακόμα, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ επισημαίνει ότι «η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ τα κορυφαία στελέχη της Χεζμπολάχ βρίσκονταν στα κεντρικά γραφεία και συμμετείχαν στον συντονισμό τρομοκρατικών ενεργειών κατά του Ισραήλ».

Στη συνέχεια προσθέτει ότι «κατά τα 32 χρόνια της θητείας του τρομοκράτη Χασάν Νασράλα ως αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία πολλών Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών, καθώς και για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση χιλιάδων τρομοκρατικών ενεργειών κατά του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο».

Τέλος, η ανακοίνωση τονίζει ότι «η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ και ο αρχηγός της Χασάν Νασράλα, εντάχθηκαν στον πόλεμο κατά του Ισραήλ στις 8 Οκτωβρίου και έκτοτε η Χεζμπολάχ συνέχισε τις επιθέσεις της κατά των πολιτών του Ισραήλ και έχει παρασύρει το κράτος του Λιβάνου και ολόκληρη την περιοχή σε κλιμάκωση των εντάσεων».

Πηγή: OnAlert.GR