Αστυνομικοί «τσάκωσαν» δύο άτομα για ληστείες καταστημάτων στον Πειραιά – Αναζητείται ο συνεργός τους

55

 

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της 25-9-2024, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 34χρονος αλλοδαπός και 43χρονη ημεδαπή, μέλη εγκληματικής ομάδας κατηγορούμενοι για ληστείες κατ’ επάγγελμα, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται συνεργός τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων ληστειών υπό την απειλή μαχαιριού σε καταστήματα στην περιοχή του Πειραιά τουλάχιστον από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι δρούσαν κυρίως σε δυάδα, με διακριτούς και εναλλασσόμενους ρόλους, κινούμενοι με αυτοκίνητο.

Αφού επέλεγαν τα καταστήματα- στόχους τους, σε χρονικά διαστήματα κατά τα οποία να μην βρίσκονται πελάτες στο εσωτερικό τους, εισέρχονταν σε αυτά και με την απειλή μαχαιριού αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και διέφευγαν.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -4- περιπτώσεις ληστειών και κλοπή, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Πηγή: Law & Order