Κρήτη: Έκρηξη μπαταρίας αυτοκινήτου τραυμάτισε εργαζόμενες στην καθαριότητα

64

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στην Κρήτη με θύματα δύο εργαζόμενες γυναίκες στην καθαριότητα.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, όλα συνέβησαν σήμερα τα ξημερώματα. Oι δύο εργαζόμενες, που βρίσκονταν σε απορριμματοφόρο, εκτελούσαν το προγραμματισμένο δρομολόγιό τους για την αποκομιδή των σκουπιδιών ανακύκλωσης.

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της αποκομιδής των απορριμάτων σταμάτησαν σε έναν μπλε κάδο τον οποίο μετέφεραν στο απορριμματοφόρο για να τον αδειάσουν. Ωστόσο, μέσα στον κάδο, κάποιοι ασυνείδητοι, είχαν πετάξει μία μπαταρία αυτοκινήτου – γεγονός που απαγορεύεται. Μόλις η μπαταρία μπήκε στο απορριμματοφόρο και ξεκίνησε η διαδικασία σημειώθηκε μικρής εμβέλειας έκρηξη με αποτέλεσμα τα υγρά της μπαταρίας να πεταχτούν στα πρόσωπα των δύο εργαζομένων.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο που παρέλαβε τις δύο εργαζόμενες και τις μετέφερε στο νοσοκομείο.

«Οι δύο γυναίκες έχουν τραυματιστεί στα μάτια τους και γενικά στα πρόσωπά τους, ενώ χρειάστηκε να τους χορηγήσουν και οξυγόνο καθώς εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα. Οι γιατροί τις περιέθαλψαν και λίγο μετά τις 10 το πρωί έλαβαν εξιτήριο ενώ θα ακολουθήσουν θεραπευτική αγωγή», σημείωσε μιλώντας στο τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Στέλιος Σπανουδάκης.

Δεν πετάμε μπαταρίες στους κάδους σκουπιδιών – Δεκάδες τα περιστατικά

Δεκάδες είναι τα περιστατικά όπου ασυνείδητοι πολίτες πετούν στα σκουπίδια μπαταρίες αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε κάτι τέτοιο. Σε αρκετές περιπτώσεις έχει προκληθεί φωτιά εξαιτίας των χημικών που απελευθερώνονται από τις μπαταρίες με τους εργαζόμενους να την σβήνουν με πυροσβεστήρες», ανέφερε σχετικά ο κ. Σπανουδάκης ενώ τόνισε πως «απαγορεύεται η ρίψη μπαταριών σε κάδους απορριμμάτων. Το έχουμε πει εκατοντάδες φορές. Υπάρχει άλλη διαδικασία καθώς είναι χημικά και τα χημικά δεν θάβονται».