Σακελλαροπούλου σε Κωνσταντοπούλου: Απόρρητα τα πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών του 2015

84

Απόρρητα και ως εκ τούτου μη δημοσιεύσιμα θεωρεί τα πρακτικά του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου 2015 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που απέρριψε το σχετικό αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το συγκεκριμένο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, είχε γίνει την επομένη του δημοψηφίσματος του 2015. Στο συμβούλιο μετείχαν ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο τότε επικεφαλής της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η τότε πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο τότε πρόεδρος του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης και ο τότε πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα, Πάνος Καμμένος.

Η κυρία Σακελλαροπούλου λαμβάνει υπ’ όψιν της και την κρισιμότητα της περιόδου, λέγοντας στην απάντησή της προς την κυρία Κωνσταντοπούλου ότι «λαμβάνοντας υπόψη αφενός την ευαίσθητη πολιτική διάσταση της επίμαχης συνεδρίασης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου του 2015 και αφετέρου τη μη πάροδο εύλογου χρονικού διαστήματος από τη συνεδρίαση αυτή, θεωρώ ότι δεν είναι δυνατή η δημοσίευση των σχετικών πρακτικών».

Να σημειωθεί ότι ζητώντας τα πρακτικά, ένα αίτημα που έχει θέσει κατ’ επανάληψη, η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε τονίσει ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να ενημερωθεί για όσα συζητήθηκαν εκείνη τη μέρα, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα του 2015, «πίσω από τις κλειστές πόρτες» καθώς τον αφορούν.

Πηγή: Eleftherostypos.GR