Ζουράρις: Δεν θα ψηφίσω την συμφωνία – Να γίνει δημοψήφισμα

245

Ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ, ξεκαθάρισε ο Κώστας Ζουράρις ενώ ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός.

«Δεν θα ψηφίσω ποτέ ένα σχέδιο νόμου που θα υπάρχει υποχρέωση της Ελλάδας να κυρώσει όνομα στο οποίο υπάρχει η λέξη “Μακεδονία. Ποτέ των ποτών!», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στο «KONTRA». 

«Είναι βαρύ το θέμα της κλοπής. Είναι η σιωπή του ονόματος. Η μόνη λύση, για να ηρεμήσουν τα πράγματα- και το ζητώ ενθέρμως προς κάθε κατεύθυνση- θα ήταν μέσα από δημοψήφισμα να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός τι θα κάνουμε με αυτό το όνομα, το Σκοπιανό», συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Ζουράρις.

Αναφερόμενος στην ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη, δήλωσε ότι τον εκτιμά και συμπλήρωσε «Δεν ξέρω τι έγινε». Πάντως, δεν φάνηκε να συμφωνεί με την άποψη ότι πρέπει να παραδώσει την έδρα του. «Δεν το έχω σκεφτεί… Μπα… Γιατί να παραδώσει την έδρα. Η αντίρρηση του εντοπίζεται μόνο σε ένα θέμα, που είναι το Σκοπιανό, δεν είναι εφ’ όλης της ύλης, επομένως δεν σημαίνει ότι αν παραμείνει στη βουλή δεν θα έχει πάντα μια συναντίληψη με ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ στην κοινή κυβερνητική πολιτική… Μπορεί σε ένα νομοσχέδιο να ψηφίσει υπέρ… Εγώ δεν θα επέμενα να την παραδώσει», είπε.

Τέλος ο κ. Ζουράρις δήλωσε ότι θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση σε όλα τα υπόλοιπα.