Αλβανός ταξιτζής επιτέθηκε σε 33χρονο άνδρα που ντύνεται γυναίκα και τον φίλο του

62
Εξιχνιάστηκε η άγρια επίθεση σε βάρος τρανσέξουαλ από Αλβανό οδηγό ταξί τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ολοκλήρωσε τη Δευτέρα την έρευνά του για επίθεση σε βάρος 33χρονου άνδρα που ντύνεται γυναίκα και 31χρονου, από οδηγό ταξί.

Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης 26/9/2024 στο κέντρο της Αθήνας.

Τα δύο θύματα επιβιβάστηκαν σε ταξί, ενώ όταν ο οδηγός του κατά τη διάρκεια της διαδρομής και έπειτα από μεταξύ τους συνομιλία, αντιλήφθηκε την ταυτότητα φύλου του 33χρονου, σταμάτησε το ταξί, τους αποβίβασε και τους χτύπησε άγρια με γροθιές και κλωτσιές.

Ο 33χρονος στην προσπάθεια του να διαφύγει από τον δράστη, ο οποίος τον ακολουθούσε, έπεσε σε τζαμαρία εισόδου πολυκατοικίας – με αποτέλεσμα αυτός να σπάσει και να τον τραυματίσει – ενώ ο 31χρονος ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε σε νοσοκομείο, καθώς έφερε ανοιχτό θλαστικό τραύμα δεξιού μαστού με ρήξη ενθέματος σιλικόνης και λοιπά θλαστικά τραύματα στο σώμα και τα άκρα του, ενώ υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Σημειώνεται πως αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας που χειρίστηκαν προανακριτικά την υπόθεση, ταυτοποίησαν τον 55χρονο αλλοδαπό δράστη από την Αλβανία, τον οποίον και προσήγαγαν απογευματινές ώρες χθες Κυριακή στην έδρα της Υπηρεσίας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.