Ισραήλ: «Η πυραυλική επίθεση από το Ιράν θα είναι μεγάλης έκτασης», λέει ο εκπρόσωπος των IDF (βίντεο)

66

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού (IDF) Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι η αναμενόμενη πυραυλική επίθεση από το Ιράν είναι πιθανό να είναι μεγάλης κλίμακας.

«Παίρνουμε σοβαρά την απειλή. Ζητάμε από το κοινό να ακολουθήσει τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου. Η επίθεση από το Ιράν θα μπορούσε να είναι μεγάλης έκτασης», όπως δήλωσε.

«Όταν ηχήσει μια σειρήνα, σας ζητείται να μπείτε σε μια προστατευόμενη περιοχή και να μείνετε εκεί μέχρι να σας ειδοποιήσουμε», προσθέτει ο Χαγκάρι.

Τρεις Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν στους New York Times ότι μια ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναμένεται μέσα «στις επόμενες ώρες» και ότι η επίθεση θα γίνει με drones και πυραύλους.

Ωστόσο, μια δυτική πηγή τόνισε στον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios ότι το Ιράν θα επιτεθεί στο Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους και όχι με drones ή πυραύλους κρουζ.

Όταν το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ τον Απρίλιο, σύμφωνα με υπολογισμούς οι βαλλιστικοί πύραυλοι χρειάζονταν 12 λεπτά για να φτάσουν στο Ισραήλ από το Ιράν, οι πύραυλοι κρουζ δύο ώρες και τα drones περίπου εννέα ώρες για να φτάσουν τους στόχους τους.

Οι τρεις Ισραηλινοί αξιωματούχοι που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν δήλωσαν στους New York Times ότι το Ιράν πιθανότατα θα στοχεύσει τρεις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις και «ένα αρχηγείο μυστικών πληροφοριών βόρεια του Τελ Αβίβ», το οποίο είπε ότι έχει εκκενωθεί.

Ενώ ο ολοκληρωτικός πόλεμος αποφεύχθηκε τον Απρίλιο, οι New York Times, επικαλούμενοι διπλωμάτες και ειδικούς, τόνισαν ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος είναι πιο πιθανός τώρα, «με το Ισραήλ να αναμένεται να αντεπιτεθεί σκληρά μετά από οποιαδήποτε νέα ιρανική επίθεση».

Πηγή: Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: OnAlert.GR