Ο Τραμπ ορκίζεται να φέρει «ξανά την ειρήνη στον κόσμο» μετά το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ, κατακεραυνώνει την «ανίκανη Χάρις»

68

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε, λίγες ώρες μετά την εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων από το Ιράν κατά του Ισραήλ την Τρίτη, ότι θα υπάρξει «ξανά ειρήνη στον κόσμο», εάν εκλεγεί πρόεδρος έναντι χάους που θα φέρει μία νίκη της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

Τα σχόλια του Τραμπ έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Waunakee του Ουϊσκόνσιν, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή κλιμακώνονται στην τελική ευθεία των αμερικανικών εκλογών.

Ο Τραμπ είπε ότι το Ιράν «θέλει απεγνωσμένα να γίνει πρόεδρος η Καμάλα Χάρις», συνεχίζοντας να προσθέτει ότι οι αντίπαλοι της Αμερικής πιστεύουν ότι «όσο αυτή είναι στην εξουσία, μπορούν να εκμεταλλευτούν την Αμερική όσο ποτέ άλλοτε».

Ο Τραμπ, ο οποίος σημείωσε σημαντική πρόοδο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή με τις συμφωνίες του Αβραάμ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί, «θα έχουμε ξανά ειρήνη στον κόσμο».

«Αν πάρει άλλα τέσσερα χρόνια, ο κόσμος θα γίνει καπνός. Αυτός ο κόσμος θα γίνει καπνός», πρόσθεσε ο Τραμπ, επικαλούμενος επίσης τους προάγγελους ενός πιθανού Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου στις δηλώσεις του.

Ο 45ος πρόεδρος, ο οποίος δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση οφείλεται στην έλλειψη σεβασμού για τις ΗΠΑ στην παγκόσμια σκηνή, κατηγόρησε επίσης την «ανίκανη» διοίκηση Μπάιντεν-Χάρις ότι «πλημμύρισε (το Ιράν) με μετρητά», αφού το έθνος ήταν «υπό έλεγχο» κατά τη διάρκεια της θητείας του.

«Το Ιράν βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Δεν τους είχαν απομείνει χρήματα. Δεν είχαν χρήματα για τη Χαμάς. Δεν είχαν χρήματα για τη Χεζμπολάχ, τους ανθρώπους που (το Ισραήλ) πολεμάει τώρα», είπε.

«Θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν οποιαδήποτε συμφωνία. Θα μπορούσαν να είχαν κάνει οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά η Καμάλα τους πλημμύρισε με αμερικανικά μετρητά, και ακόμη και τώρα, εννοώ, τους πλημμυρίζουν με μετρητά», πρόσθεσε. «Ειλικρινά, είναι απίστευτο»!

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η επίθεση κατά του Ισραήλ δεν θα είχε συμβεί αν ήταν αυτός επικεφαλής και στις αρχές της ομιλίας του επεσήμανε ότι ούτε και πολλά άλλα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αμερική και ο πλανήτης θα είχαν συμβεί.

«Ολόκληρη η Μέση Ανατολή διαλύεται, αλλά, φυσικά, ολόκληρος ο κόσμος διαλύεται από τότε που φύγαμε από την εξουσία», είπε ο Τραμπ.

«Η Ρωσία δεν θα είχε επιτεθεί ποτέ στην Ουκρανία. Αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ στη Μέση Ανατολή. Δεν θα υπήρχε η 7η Οκτωβρίου. Δεν θα είχατε πληθωρισμό», πρόσθεσε, επισημαίνοντας επίσης την αποτυχία της αποχώρησης από το Αφγανιστάν.

Η ομιλία του Τραμπ έρχεται σε συνέχεια ενός δελτίου τύπου νωρίτερα μέσα στην ημέρα που περιέγραφε πολλά από τα ίδια επιχειρήματα και σημεία.