Κουρουμπλής: Η Ελλάδα αναγνώρισε «μακεδονική γλώσσα» το 1977

255

Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» ήδη από το 1977, δήλωσε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

«Το 1977 στο πλαίσιο συνεδρίου του ΟΗΕ η Ελλάδα αναγνώρισε τη ‘’μακεδονική γλώσσα’’» σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση παλεύει για να αναγνωριστεί ως σλαβική γλώσσα. Δήλωσε δε, πως υπήρξε συμφωνία του Τίτο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Η αντιπολίτευση είναι σε πολύ μεγάλη αμηχανία», συνέχισε ο υπουργός Ναυτιλίας, και πρόσθεσε: «Όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα διασπαστούν. Η Νέα Δημοκρατία είναι τρία κόμματα σε ένα».

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης υπογράμμισε πως «διαχρονικά ακολουθήθηκε η γραμμή αυτή. Βάλαμε στο τραπέζι ζητήματα που κάποιοι τα απέφευγαν όπως το γλωσσικό».
Υποστήριξε ακόμα πως κατά το παρελθόν καμία κυβέρνηση «δεν είχε θέσει ποτέ ζήτημα συντάγματος στις διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως «όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος» και πρόσθεσε: «Κάντε λίγη υπομονή… Μόλις η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη θα φέρει το θέμα στη Βουλή. Θα συζητηθεί με ηρεμία. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να κλείσει το θέμα χωρίς να το φέρει στη Βουλή».

«Η κυβέρνηση προσπαθεί φρονίμως να κλείσει ζητήματα με Σκόπια και Αλβανία. Αν γίνει αυτό η Ελλάδα θα είναι η ισχυρότερη δύναμη στα Βαλκάνια, μια περιφερειακή δύναμη. Πρέπει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να πάμε σε μια σωστή λύση για το Σκοπιανό, στη γραμμή και των προηγούμενων κυβερνήσεων » είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.