27.3 C
Athens
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024
Αρχική ΝΕΑ ΣΥΡΙΖΑ: Από αναβολή σε αναβολή η ανακοίνωση υποψηφιότητας του Κασσελάκη – Οι...

ΣΥΡΙΖΑ: Από αναβολή σε αναβολή η ανακοίνωση υποψηφιότητας του Κασσελάκη – Οι “87” πιστεύουν ότι ετοιμάζει “σόου” στο συνέδριο του κόμματος – Σήμερα συζητείται το αίτημα για διαγραφή Αντώναρου

85
Η νέα αναβολή της ανακοίνωσης υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη έχει πυροδοτήσει σενάρια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το τι επιδιώκει με αυτή την τακτική ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη της ομάδας των «87» υποστηρίζουν ότι η τακτική αυτή μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να κάνουν «σόου» στο συνέδριο αμφισβητώντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την «έκπτωσή» του.

Δηλαδή θεωρούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκη περιμένει να διαπιστώσει εάν θα ελέγξει το συνέδριο και μετά να καταθέσει την υποψηφιότητα του δεδομένου ότι μπορεί να το πράξει μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, ενώ οι νέοι σύνεδροι θα εκλεγούν στις 20 Οκτωβρίου.

Εάν η πλειοψηφία των συνέδρων ελέγχεται από τον πρώην πρόεδρο, τότε οι συνεργάτες του αναμένεται να αμφισβητήσουν την απόφαση της ΚΕ και έτσι ο Στέφανος Κασσελάκης να μπορεί να επανέλθει στο αξίωμά του χωρίς εκλογές. Όπως γίνεται αντιληπτό μία τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτήσει τρομερή ένταση στο συνέδριο και κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα οδηγηθούν τα πράγματα.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι, ο δεύτερος λόγος για τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να μην θέλει να καταθέσει την υποψηφιότητα του ακόμα είναι το «Πόθεν εσχες». Ωστόσο, δεν αποκλείουν ο πρώην πρόεδρος να θέλει να δει και το πω περνάνε οι υποψηφιότητες των αντιπάλων του στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί μπορεί οι δημοσκοπήσεις για την ώρα να τον δείχνουν να προηγείται, την δεύτερη Κυριακή ωστόσο τα πράγματα δεν μοιάζουν να είναι εύκολα για τον κ. Κασσελάκη. Μία ήττα την συγκεκριμένη στιγμή θα του στοίχιζε ιδιαίτερα και θα τον έβγαζε δια πάντως από το παιχνίδι.

Σήμερα εν τω μεταξύ συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία η οποία θα συζητήσει την εισήγηση που θα φέρει στην ΚΕ του Σαββάτου. Στην συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα του Ευάγγελου Αντώναρου και τα όσα είπε περί χουντικής αντίληψης για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είναι γνωστό, ο Κώστας Ζαχαριάδης ζήτησε την παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Πιο συγκεκριμένα το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματεάις σε ανάρτηση του ανέφερε: «Ως εδώ! Το όριο ξεπεράστηκε! Η αναφορά του Ευάγγελου Αντώναρου σε «χουντικές αντιλήψεις» για τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι συμβατή με την ιδιότητα του μέλους του κόμματος», τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Ζαχαριάδης, σημειώνοντας πως «η παράταξή μας έχει βασανισμένους και δολοφονημένους απο τη χούντα».

«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι. Καλώ τους υποψήφιους προέδρους Σωκράτη Φάμελλο, Νίκο Φαραντούρη, Παύλο Πολάκη και Στέφανο Κασσελάκη, να πάρουν θέση και παραπέμπω το ζήτημα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, θέση πρέπει να πάρει και η Πολιτική Γραμματεία. Όταν κάποιος μετέχει σε ένα κόμμα πρέπει να σέβεται τη διαδρομή του, τις αξίες του, τους ανθρώπους του. Η σημερινή τοποθέτηση του Αντώναρου είναι υβριστική για κάθε Αριστερό και Δημοκράτη πολίτη. Εδώ δεν είναι ούτε η ΟΝΝΕΔ ούτε η ΔΑΠ, εδώ είναι η Αριστερά και η Δημοκρατική Παράταξη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το σχόλιο του Ευάγγελου Αντώναρου που πυροδότησε την ένταση ήταν το εξής: «Οι άνθρωποι έχουν σαλτάρει. Βλέπουν τα ποσοστά του υποψηφίου που επέλεξαν και καταφεύγουν σε χοντράδες και απειλές. Ο ένας αμφισβητεί το αυτονόητο δικαίωμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να κρίνει και να αποφανθεί για την κατ’ αυτούς ‘έκπτωση’ του Στ. Κασσελάκη. O άλλος ονειρεύεται σύμπλευση με τους 11 κλέφτες εδρών της ΝΕΑΡ κι ας τους αποκαλεί αποστάτες», σημείωσε νωρίτερα ο Ευάγγελος Αντώναρος στη δική του ανάρτηση. Και προσέθεσε: «Υποψήφιος λέει ότι ο Πρόεδρος δεν είναι αξίωμα αλλά ‘ευθύνη’. Λες και πρόκειται να εκλεγεί ‘ευθύνη’. Το Γραφείο Οργανωτικού δίνει ορθά κοφτά οδηγίες στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να χρησιμοποιούν στα σοσιαλ μόνο επίσημες ανακοινώσεις και να ‘κατεβάσουν’ αμέσως ο,τιδηποτε άλλο. Χουντικός αντιλήψεις. Δεν είναι φυσικό να τους γυρνάει ο κόσμος την πλάτη; Πέστε κι αλλα παλληκαρια!».

Πηγή: Parapolitika.gr