Μητσοτάκης: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, ναι σε επενδύσεις και νέες δουλειές

206

O Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τις πολιτικές της σε ασφαλιστικό και φορολογικό.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στο φορολογικό και το ασφαλιστικό δημιουργεί νέες ωρολογιακές βόμβες, με σημαντικότερη αυτή του ιδιωτικού χρέους.«Οι Έλληνες χρωστούν σήμερα 102 δις ευρώ στην εφορία, 31 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλα 100 δισ. στις τράπεζες», είπε.

Ο κύριος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιδιώκει να γυρίσει την πολιτική ζωή του τόπου 60 χρόνια πίσω επικαλούμενος δήθεν τη σημασία της ιστορικής μνήμης, «όμως εγώ δεν θα τον ακολουθήσω», τόνισε. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, είπε, θα αποκαταστήσει το μεγάλο κεκτημένο της μεταπολίτευσης, την ομαλότητα και τη σταθερότητα. «Η ψήφος στις εκλογές θα φέρει κάθαρση, θα φέρει την ευκαιρία επανεκκίνησης», πρόσθεσε. 

Ο κύριος Μητσοτάκης είπε στον επιχειρηματικό κόσμο ότι ο ίδιος δεσμεύεται να μειώσει φόρους και εισφορές, να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά, και εσείς, τόνισε, θα πρέπει να δεσμευτείτε ότι θα επενδύσετε, θα προστατεύσετε το περιβάλλον και θα σεβαστείτε τους εργαζόμενούς σας.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στις αλλαγές στα εργασιακά και στην επιστροφή στα προ κρίσης δεδομένα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι κινούνται σε αντιδραστική αντιαναπτυξιακή και αντεργατική κατεύθυνση. «Αν η αγορά εργασίας δεν ενισχύει την ανάπτυξη, δεν ευνοεί και την απασχόληση» είπε χαρακτηριστικά. «Η μόνη βιομηχανία που ευνοούν τα σχέδια Τσίπρα – Αχτσιόγλου για επαναφορά των εργασιακών στα προ κρίσης δεδομένα, είναι η βιομηχανία των εργατολόγων που πλεονάζουν στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και μίλησε για τη λελογισμένη αύξηση στους κατώτερους μισθούς με συμφωνία εργαζομένων και εργοδοτών. «Το νέο συμβόλαιο είναι η πρότασή μου προς εσάς και προς τον κόσμο της εργασίας».

Αναφέρθηκε στις αναφορές του πρωθυπουργού με αφορμή την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη κατηγορώντας τον για «διχασμό και μισαλλοδοξία», καθώς «ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μας γυρίσει 60 χρόνια πίσω σε εποχές που ούτε εγώ ούτε εκείνος έχουμε ζήσει».

Κλείνοντας ανέφερε ότι «η Ελλάδα μπαίνει σε νέο εκλογικό κύκλο με τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις. Η ψήφος θα φέρει κάθαρση και θα απελευθερώσει τις δυνατότητες της χώρας…