Ισραήλ: Ισοπέδωσε κέντρο της πολιτικής προστασίας της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Αναφορές για έξι νεκρούς

51

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ εξαπολύθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης (02.10.2024) προς Πέμπτη (03.10.2024) στη Βηρυτό, πλήττοντας μεταξύ άλλων κέντρο άμεσης βοήθειας οργάνωσης συνδεδεμένης με τη Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι, έπειτα από μια μέρα που σημαδεύτηκε από χερσαίες μάχες στον νότιο Λίβανο, όπου οκτώ στρατιωτικοί του Ισραήλ ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκαν.

Μια από τις επιδρομές στην πρωτεύουσα του Λιβάνου έπληξε «κέντρο της πολιτικής προστασίας» του σιιτικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν, στη Μπασούρα, στην καρδιά της πόλης, ανέφερε πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στη ΧεζμπολάΧ. Νεότερος απολογισμός των θυμάτων που δημοσιοποίησε το λιβανικό υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς και άλλους επτά τραυματίες.

Δημοσιογράφοι του AFP άκουσαν ισχυρή έκρηξη και ένιωσαν κτίρια να τρέμουν, και είδαν ασθενοφόρα να σπεύδουν επιτόπου. Παράλληλα, ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε νέα διαταγή εσπευσμένης απομάκρυνσης των αμάχων από τομείς νοτίων προαστίων της Βηρυτού, των Χαρέτ Χράικ, Μπουρζ αλ Μπαράζνα και Χαντάθ Γαρμπ, που αναγγέλλεται νέους βομβαρδισμούς εναντίον μελών ή εγκαταστάσεων της Χεζμπολάχ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι βομβαρδισμοί των οποίων εναντίον προπυργίων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους εδώ και μια εβδομάδα, σκότωσαν εξάλλου χθες Τετάρτη τρεις ανθρώπους στη Δαμασκό, ανάμεσά τους τον γαμπρό του ηγέτη του σιιτικού κινήματος Χασάν Νασράλα.

«Ο Χασάν Τζαφάρ αλ Κάσιρ, γαμπρός του Χασάν Νασράλα, είναι το ένα από τα δυο θύματα από τον Λίβανο ισραηλινής επιδρομής σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη συνοικία Μέζα της Δαμασκού», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε την πληροφορία, διευκρινίζοντας πως ο αδελφός του Χασάν Τζαφάρ αλ Κάσιρ, ο Τζαφάρ αλ Κάσιρ, ήταν αρμόδιος για τη μεταφορά όπλων από το Ιράν στον Λίβανο. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως σκότωσε τον δεύτερο αδελφό σε πλήγμα σε νότια συνοικία της Βηρυτού προχθές Τρίτη.

Πηγή: OnAlert.GR