Βόλος: Έδειραν και κούρεψαν συμμαθητή τους κατά της διάρκεια σχολικής εκδρομής

74

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της βίας μεταξύ ανηλίκων στη χώρα μας. Ακόμη ένα περιστατικό σημειώθηκε στον Βόλο, όπου δυο μαθητές κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν και κούρεψαν συμμαθητή τους.

Μετά από μήνυση που κατέθεσε η μητέρα του θύματος, συνελήφθησαν τόσο οι δυο ανήλικοι δράστες, όσο οι γονείς του ενός και η μητέρα του δεύτερου, που αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει το gegonota.news, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία θα σταλεί στην Εισαγγελία για την άσκηση διώξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενώ χθες επισκέφθηκε το σχολείο σύμβουλος εκπαίδευσης για να χειριστεί την κατάσταση.

Όπως είναι γνωστό, ο ξυλοδαρμός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην παραλία του Βόλου. Ο ένας εκ των δραστών γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον συμμαθητή του, με αποτέλεσμα το θύμα να τραυματιστεί και να χρειαστεί η μεταφορά του στο Νοσοκομείο. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί εκδορές στα χείλη και είχε σπάσει ένα δόντι. Νωρίτερα ο δεύτερος δράστης είχε ξυρίσει το θύμα με κουρευτική μηχανή στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στην εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας, αλλά και πανελλήνιο ενδιαφέρον λόγω της αγριότητας με την οποία επιτέθηκαν στον συμμαθητή τους οι δυο ανήλικοι.