Καραμανλής και Σαμαράς δεν θα πάνε στο «street party» για τα 50 χρόνια της ΝΔ στη Ρηγίλλης

60

Οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς δεν θα δώσουν το παρών στην επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρηγίλλης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι Καραμανλής και Σαμαράς έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους σχετικά με την απόφαση αυτή, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που ήθελαν τους δύο πρώην πρωθυπουργούς να κινούνται en bloque.

Νέα Δημοκρατία: Το street party της Ρηγίλλης και οι απαντήσεις Μητσοτάκη
Λίγη ώρα πριν να βρεθεί στο street party στην ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης 18, (8μ.μ.) για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για όλους και για όλα, σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο Livenews (Mega) και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Χθες, πάντως, τους «γαλάζιους» βουλευτές ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την κυβερνητική πολιτική για την Υγεία. Προσερχόμενος στην ενημέρωση των βουλευτών της Ν.Δ. ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε από κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με την Ερώτηση που του κατέθεσαν προχθές οι 8 «γαλάζιοι» και οι οποίοι ζητούν την επέκταση της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο υπουργός είπε πως η Ερώτηση αυτή «ήταν πολύ καλή και σε καλό ύφος» και «πολύ χρήσιμη», σημειώνοντας πως την «μετράμε και εάν υπάρχει το οικονομικό περιθώριο θα γίνει αποδεκτή. Δεν είμαι αντίθετος». Προς ώρας, όμως, αυτή βρίσκεται στο στάδιο της αποτίμησης του κόστους. Ο υπουργός, μάλιστα, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος και «των βουλευτών της συμπολίτευσης στο να καταθέτουν Ερωτήσεις», λέγοντας πως «αυτό δεν είναι μόνο δικαίωμα των βουλευτών της αντιπολίτευσης».

Ερωτηθείς, εάν είναι έτοιμος να δεχθεί δύσκολα ερωτήματα και θέματα από τους βουλευτές της Ν.Δ. απάντησε «αλήθεια, με ξέρετε εμένα να αποφεύγω να τοποθετηθώ σε δύσκολα ερωτήματα;».

Στην ίδια λογική και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, o οποίος τόνισε ότι «είχαμε μετρήσει μέχρι την προηγούμενη ότι είχαν γίνει άλλες 6.200 ερωτήσεις βουλευτών της Ν.Δ. στα πέντε χρόνια και κάποιους μήνες που είναι κυβέρνηση η Ν.Δ. και πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και γίνεται τόση συζήτηση γι’ αυτές τις δύο τελευταίες, που είναι κρίμα για τις προηγούμενες 6.200. Δηλαδή, έχουν αδικηθεί πάρα πολύ. Αλίμονο, αν ήταν πρόβλημα μια ερώτηση βουλευτών και, πραγματικά, δεδομένων και των στατιστικών στοιχείων και του τρόπου που διαχρονικά λειτουργεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., είναι φοβερό πως κάποιοι ανακάλυψαν ότι υπάρχει, μάλιστα, και εσωκομματικό πρόβλημα, όταν οι ίδιοι οι βουλευτές που ρωτάνε, στηρίζουν την κυβέρνηση σε όλα τα νομοσχέδια και κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους.

Ξέρετε, το έχω πει πάρα πολλές φορές: Βασικό μέλημα, βασικό καθήκον των βουλευτών είναι να προασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών, των ψηφοφόρων τους και, συνολικά, των ανθρώπων οι οποίοι ζουν και εργάζονται στις εκλογικές τους περιφέρειες, είτε ψηφίζουν την Ν.Δ. είτε όχι, απευθύνουν ερωτήματα στους υπουργούς, πιέζουν την κυβέρνηση για πολύ πιο γρήγορες λύσεις, παίρνουν απαντήσεις».

Αυτό το κλίμα πάντως «χάλασε» χθες ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Βλάχος, ο οποίος αυτή τη φορά δεν αρκείται σε γραπτή ενημέρωση αλλά επαναφέρει το ερώτημα, με αποδέκτη τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, για τα «κόκκινα δάνεια» και την προστασία των δανειοληπτών .

Μάλιστα, αυτή τη φορά ο βουλευτής μετέτρεψε την απλή ερώτηση, που προϋποθέτει γραπτή απάντηση από τον εκάστοτε υπουργό στον οποίο απευθύνεται, σε επίκαιρη ερώτηση, ώστε να προσέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός και εν προκειμένω ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.