Κυριάκος Βελόπουλος: Θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες

44

«Δεν λειτουργεί καλά το σύστημα συνολικά, η δημοκρατία μας νοσεί» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο. Ακόμα ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι η πείνα δεν είναι αριστερή ή δεξιά και ανέφερε ότι θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες ανεξάρτητα που προέρχονται. Σε άλλο σημείο είπε ότι αυτό που ενώνει τους βουλευτές της ΝΔ είναι τα 5.500 ευρώ και η καρέκλα του βουλευτού και εκτίμησε ότι εκλογές θα γίνουν πριν το 2027.

Στην αρχή της συνέντευξής του αναφέρθηκε στις νέες ταυτότητες: «500 εκατομμύρια απευθείας ανάθεση για τις νέες ταυτότητες, ούτε καν διαγωνισμό. Η συμφωνία είναι για 10 έτη για να πάρουμε τα διαβατήρια από μια εταιρεία. Το κατήγγειλα στη Βουλή. Δεν μου απάντησε κανένας. Εντάξει, αυτές οι απευθείας αναθέσεις μυρίζουν σκάνδαλο. Και αποδεικνύεται ότι είναι σκάνδαλο γιατί όταν κάνεις ανάθεση εγκυμονεί ο κίνδυνος να είναι μονοσήμαντη η σχέση σου. Και νομίζω το κατήγγειλα στη Βουλή δε με επιβεβαίωσε ή διέψευσε ο υπουργός ότι από πίσω κρύβεται η εταιρεία του κυρίου Μανωλοπούλου, χωρίς να είμαι 100% βέβαιος[…]

»έκανα (επίκαιρη ερώτηση) δεν μου απάντησαν ποτέ. Ακούστε, για να καταλάβει ελληνικός λαός τι σημαίνει ερώτηση και τι σημαίνει επίκαιρη ερώτηση. Είναι το μεγαλύτερο παραμύθι, Δυστυχώς καταθέτεις μια ερώτηση γραπτή στον υπουργό. Δεν σου απαντάει ποτέ. Του ζητάς να έρθει σε επίκαιρη ερώτηση και σου λέει συνεχώς έχω δουλειά, δεν έρχομαι. Ειδικά σε ερωτήσεις που κινδυνεύει να εκτεθεί ο υπουργός, έχω κάνει τέσσερις επίκαιρες στον πρωθυπουργό. Πέντε χρόνια, έξι χρόνια τώρα δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή. Τα λέω για να ξέρει κόσμος[…] Δεν λειτουργεί καλά το σύστημα συνολικά. Η δημοκρατία μας νοσεί[…]».

Για τις ερωτήσεις που έθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ ανέφερε «έχω μάθει να λέω την αλήθεια. Ξέρετε, όταν στα κόμματα επικρατεί ο μικρο- ωφέλισμός… οι οκτώ βουλευτές και οι προηγούμενοι έντεκα, θεωρώ ότι, δυστυχώς θα το πω, λειτουργούν ως υποχείρια ενός ανδρός. Και το λένε όλοι οι δημοσιογράφοι αφήνουν να εννοηθεί. Ξέρουμε ότι ανήκουν στην ομάδα Σαμαρά[…] Το βλέπετε περίεργο; Δεν γίνονται αυτά στην ελληνική πολιτική σκηνή. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας.
Είναι η πραγματικότητα. Είναι στην ομάδα Σαμαρά. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κύριος Σαμαράς θέλει να πάρει μια καρέκλα. Καρέκλα Πρόεδρου της Δημοκρατίας ή Επιτρόπου κατά το παρελθόν, δεν του δόθηκαν και παίζει τα ρέστα του.

»Αυτό είναι το πρόβλημα των πολιτικών των Ελλήνων. Κοιτάνε το δικό τους προσωπικό όφελος και όχι το όφελος της πατρίδος. Αν το έκαναν πραγματικά για τη Νέα Δημοκρατία υπήρχαν και άλλοι τρόποι να κάνουν αντιπολίτευση. Και αν έχουν τα κότσια ας ρίξουν την κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα είναι παραμυθάκια για τις εντυπώσεις. Να συσπειρώνονται γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά, να χτυπούν δήθεν τον Μητσοτάκη αλλά να στηρίζουν την κυβέρνηση. Δεν γίνεται και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα.

»Ας ρίξουν την κυβέρνηση τώρα, αφού είναι τόσο κακή αυτή η κυβέρνηση. Για μας είναι. Δεν μπορούμε να την ρίξουμε. Αυτοί μπορούν όμως[…] Ο αριθμός οκτώ δεν προξενεί εντύπωση σε εσάς; Κάντε την αφαίρεση. Στο πρώτο κύμα ρίχνουμε την κυβέρνηση. 11 μείον 158 πέφτει κυβέρνηση. Στο δεύτερο κύμα είμαστε οριακά 150. Ακούστε, αυτά είναι παιχνιδάκια τα οποία πραγματικά μου θυμίζουν άλλες εποχές. Δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να πορευθεί έτσι. Το μικρο – όφελος του οποιουδήποτε δεν είναι πάνω από το εθνικό συμφέρον. Να ρίξουν την κυβέρνηση αν έχουν τα κότσια. Τα άλλα είναι παραμυθάκια».

«Θα γίνουν εκλογές νωρίτερα από το 2027»

«Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές το ’27. Θα γίνουν νωρίτερα. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση που παραπαίει και φαίνεται ότι παραπαίει, έχει φυγόκεντρες δυνάμεις και φαίνονται, να αντέξει παραπάνω. Είναι δεδομένο[…] Δεν θα αντέξει παραπάνω αυτή η κυβέρνηση και λόγω εσωτερικών προβλημάτων που έχει πρόβλημα μαζί με την οικονομία, η οικονομία μας και τα οικονομικά προβλήματα, και αν χτυπήσει και το Ισραήλ τα πετρέλαια και έχει τα πυρηνικά θα έχουμε θέματα με την αύξηση των τιμών. Άρα λοιπόν, είναι βέβαιο ότι θα πάμε σε εκλογές πολύ πιο σύντομα». «[…] μόνον εμείς ψάχνουμε να βρούμε τον ελληνικό λαό για να στηριχτεί επάνω μας. Όλοι ψάχνουν αρχηγούς» επεσήμανε ο κ. Βελόπουλος.

«Δεν θα ανεχθεί η Ελληνική Λύση παρεκτροπές γύρω από αυτά που έχουμε συμφωνήσει»

Για τα εσωκομματικά θέματα της Ελληνικής Λύσης πριν τις εκλογές ο κ. Βελόπουλος ανέφερε «εμείς μπορούμε και λύνουμε γόρδιους δεσμούς κόβοντάς τους. Όσοι έχουν από κάτω παραφυάδες που ενώνονται με Νέα Δημοκρατία ή τον υπόκοσμο εντός εισαγωγικών υπόκοσμο, έτσι; το παράκεντρο εξουσίας, φεύγουν πυξ λαξ, κλωτσηδόν θα φεύγουν. Δεν είμαι εγώ ο Μητσοτάκης ή οι άλλοι που τους βρίζουν και κάθονται και τους ανέχονται. Δεν θα ανεχθεί η Ελληνική Λύση παρεκτροπές γύρω από αυτά που έχουμε συμφωνήσει».

«Αυτό που ενώνει τους βουλευτές της ΝΔ είναι τα 5.500 ευρώ και η καρέκλα του βουλευτού»

Σε άλλο σημείο ανέφερε «ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό που ενώνει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και θα το πω ωμά και δεν με ενδιαφέρει αν παρεξηγηθούν κάποιοι, είναι τα 5.500 ευρώ και η καρέκλα του βουλευτού. Ξέρουμε ότι αν γίνουν εκλογές 50 εξ αυτών δεν θα βγουν βουλευτές. Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Φοβούνται να κάνουν την κίνηση που θέλουν να κάνουν. Δεν την κάνουν γιατί φοβούνται την καρέκλα τους. Και ξέρετε πολύ καλύτερα από μένα ότι μέχρι τον Ιανουάριο έχουμε ουσιαστικά λίστα. Δεν θα τολμήσει κανείς να κάνει το απονενοημένο[…]».

«Θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες ανεξάρτητα που προέρχονται»

«Θα σας πω όμως κάτι που είναι σοβαρό, έτσι; Σαφώς και ο πόλεμος παγκοσμίως δεν είναι ιδεολογικός: Αριστερά και Δεξιά. Είναι γκλομπαλιστές και πατριώτες.Τι σημαίνει αυτό; Να το εξηγήσω. Δεν υπάρχει Αριστερά και Δεξιά. Η πείνα είτε στον αριστερό είτε στον δεξιό είναι ίδια παιδιά. Ο αριστερός, ο κομμουνιστής που πεινάει και ο δεξιός που πεινάει δεν έχουν προβλήματα ιδεολογικές διαφορές. Ενώνουμε τους Έλληνες. Αυτό κοιτάμε εμείς, είμαστε το κόμμα της ελπίδας. Θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες ανεξάρτητα που προέρχονται. Εγώ δεν προέρχομαι από την Νέα Δημοκρατία. Δεν είχα ποτέ σχέση με τη δεξιά πλευρά. Ποτέ, το ξέρει ότι όλος ο κόσμος. Δεν με ενδιαφέρει πού ανήκεις. Με ενδιαφέρει τι πιστεύεις. Αν πιστεύεις στην πατρίδα και πιστεύεις ότι μπορούμε να δουλέψουμε και να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη είσαι Ελληνική Λύση[…]».

«Θέλω νηνεμία για να μπορέσει να προοδεύσει ο πλανήτης»

«[…]Το έχω πει χίλιες φορές. Είμαι με την ειρήνη. Ο Μπάιντεν θέλει πόλεμο και στην Ουκρανία και οπουδήποτε αλλού.
Εγώ θέλω ειρήνη. Θέλω νηνεμία για να μπορέσει να προοδεύσει ο πλανήτης. Δεν πάει έτσι πουθενά η Ελλάδα. Δεν πάει ο πλανήτης πουθενά. Γι’ αυτό και λέω μακάρι να βγει ο Τραμπ. Όχι γιατί το πιστεύω, προς Θεού. Έχει τα συμφέροντά του, όπως και η Αμερική. Αλλά τουλάχιστον υποσχέθηκε ότι δεν θα έχουμε πολέμους. Αυτό είναι το σημαντικό να μην έχουμε πολέμους[…]».

[…] και για το Λίβανο πάλι κάνουν λάθος. Δηλαδή βλέπω στο Λίβανο μία εμμονή της κυβέρνησης να θέλει να βοηθήσει και καλά κάνει τους Έλληνες με διαβατήρια, αλλά ξεχνάμε 300.000 ορθόδοξους Λιβανέζους που δηλώνουν Ρουμ Ορθοδόξ.
Υπάρχουν 300.000 άνθρωποι που μένουν εκεί αιώνες, που δηλώνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί Έλληνες και κανείς δεν μιλάει γι’ αυτούς. Αυτοί βομβαρδίζονται. Σκοτώνονται. Πού είναι το υπουργείο Εξωτερικών; Σήμερα το μεσημέρι θα το θέσουμε στον Γεραπετρίτη[…] Να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους. Τι χώρα είμαστε; Δηλαδή οι Τούρκοι εγγυούνται ασφάλεια για το Κόσσοβο, για τη Βοσνία και δεν μπορώ να εγγυηθώ εγώ για το Λίβανο την ασφάλεια των ανθρώπων. Δεν είναι τωρινό το θέμα, δεκαετιών είναι[…] Δεχόμαστε τον Αφγανό, Πακιστανό ελεύθερα και δεν μπορούμε να δεχτούμε έναν Έλληνα που δηλώνει Έλληνας στο Λίβανο. Είναι τα λάθη που κάνει η εξωτερική πολιτική και εκεί επιμένουμε εμείς».» ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Να συλληφθούν για υποκίνηση βίας οι τράπερ που μιλάνε για ναρκωτικά, δολοφονίες και βιασμούς»

Ερωτηθείς για την τραπ ανέφερε μεταξύ άλλων «είπα να συλληφθούν για υποκίνηση βίας. Το άρθρο 184 του Συντάγματος το λέει ξεκάθαρα. Εδώ μιλάμε για διακίνηση ναρκωτικών, για δολοφονίες, για βιασμούς. Αυτά τραγουδάνε στην τραπ. Δεν είναι όλοι οι τραγουδιστές έτσι. Υπάρχει και τραπ που δεν έχει τέτοιους στίχους, δεν μπορείς να απαγορεύσεις εκείνο το τραγούδι[…]».