Θεσσαλονίκη: Ψευδής αποδείχθηκε ο βιασμός της 13χρονης – Ελεύθερος ο 16χρονος

66

Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται αναφορικά με την υπόθεση του υποτιθέμενου βιασμού της 13χρονης από τον 16χρονο στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων αποδεικνύουν ότι η 13χρονη κοπέλα δεν φέρει κανένα σημάδι ή κακώσεις που να σχετίζονται με βιασμό ή σεξουαλική επίθεση, καταρρίπτοντας περίτρανα τους ισχυρισμούς της.

Ο 16χρονος μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης αφέθηκε ελεύθερος. Εις βάρος του ανηλίκου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου και γενετήσιες πράξεις με ανήλικους στις οποίες η παρούσα συμπλήρωσε τα 12 έτη. Σε συνέχεια της απολογίας του στην ανακρίτρια, πάντα με παρουσία παιδοψυχολόγου, αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, του επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης προσέγγισης της 13χρονης σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος φέρεται να εξήγησε στην ανακρίτρια: “ήμασταν οικογενειακοί φίλοι, εγώ την νιώθω σαν φίλη μου, δεν την θέλω ερωτικά και δεν θέλω πλέον να έχω καμία σχέση μαζί της”.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του 16χρονου, Παναγιώτης Μανώλης, θα κινηθούν νομικά κατά της οικογένειας της ανήλικης, για ψευδή μήνυση βιασμού.