Και τρίτη απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ; – Συνελήφθη οπλισμένος άνδρας κοντά στην προεκλογική συγκέντρωση της Κοατσέλα

109

Οι τοπικές αρχές απέτρεψαν μια τρίτη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο, αφού οι βοηθοί συνέλαβαν έναν άνδρα που φέρεται να ήταν οπλισμένος και να έφερε πολλαπλές πλαστές άδειες κοντά στην προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στην Κοατσέλα.

Για να διασφαλίσουν τη συγκέντρωση στην Κοατσέλα, οι αστυνομικοί δημιούργησαν διπλή περίμετρο για την περιοχή σε ακτίνα μισού μιλίου από την εκδήλωση. Όσοι διέμεναν στην περιοχή έπρεπε να περάσουν από σημεία ελέγχου πριν μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Οι αστυνομικοί εξασφάλισαν ότι οι κάτοικοι αυτοί δεν θα επιχειρούσαν να κατευθυνθούν προς το συλλαλητήριο, ανέφερε η Los Angeles Daily News.

Γύρω στις 5 μ.μ., οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Βέμ Μίλερ στο σημείο ελέγχου στη διασταύρωση της Λεωφόρου 52 και της Celebration Drive εντός αυτής της ασφαλισμένης διπλής περιμέτρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της New York Post, ο Μίλερ – ένας 49χρονος άνδρας από το Λας Βέγκας που περιγράφεται ως ακροδεξιός, αντικυβερνητικός εξτρεμιστής – σταμάτησε με ένα μαύρο SUV. Στην κατοχή του βρισκόταν μια γεμάτη καραμπίνα και ένα πιστόλι καθώς και ένας γεμιστήρας μεγάλης χωρητικότητας, δήλωσαν οι αστυνομικοί.

«Πιθανότατα αποτρέψαμε άλλη μια απόπειρα δολοφονίας», πρόσθεσε, σύμφωνα με την L.A. Daily News.

«Σκέφτηκα, ‘Δεν πρόκειται να συμβεί στην κομητεία Ρίβερσαϊντ. Δεν έχουμε τα ίδια αρρωστημένα ζητήματα και τις βίαιες διαμαρτυρίες όπως στο Λος Άντζελες. Είμαστε καλύτεροι από αυτό’. Για φαντάσου!».

Ο Μίλερ οδηγήθηκε στο Κέντρο Κράτησης John J. Benoit ως ύποπτος για κατοχή οπλισμένου πυροβόλου όπλου και κατοχή γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας. Αφέθηκε ελεύθερος την Κυριακή, αφού κατέβαλε εγγύηση 5.000 δολαρίων, ανέφερε το KTLA.

Δεν έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο σχετικά με το φερόμενο αδίκημα μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2025.

Ο Μίλερ, ο οποίος έχασε την προκριματική κούρσα των Ρεπουμπλικανών το 2022 για να εκπροσωπήσει την 13η περιφέρεια στην πολιτειακή συνέλευση της Νεβάδα, φέρεται να είναι εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικάνος. Φέρεται επίσης να έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το UCLA.

Ένας άλλος άνδρας κοντά στη συγκέντρωση της Κοατσέλα ανακρίθηκε επίσης από το FBI αφού τα σκυλιά που ανιχνεύουν βόμβες φέρεται να τον αναγνώρισαν «επανειλημμένα» ως πιθανώς επικίνδυνο, δήλωσε ο σερίφης Μπιάνκο, σύμφωνα με την L.A. Daily News. Στον άνδρα δεν επετράπη η είσοδος στη συγκέντρωση, πρόσθεσε ο σερίφης, αν και δεν είναι σαφές αν ο άνδρας συνελήφθη ποτέ ή κρατήθηκε.

Παρά τις πιθανές αυτές απειλές, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ προφανώς προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του κινδύνου στην Κοατσέλα. Ο Μπιλ Μελούγκιν του Fox News έγραψε στο Twitter το απόγευμα της Κυριακής: «Πηγές προσκείμενες στην εκστρατεία του Τραμπ λένε στο @FoxNews ότι δεν υπήρξε καμία απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τραμπ στη χθεσινή του συγκέντρωση στην Κοατσέλα της Καλιφόρνια. Μας είπαν ότι ένας άνδρας με όπλο συνελήφθη στην περίμετρο της εκδήλωσης χωρίς να σημειωθούν επεισόδια».

Κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξίσου επιφυλακτικοί.

Η Μυστική Υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση την Κυριακή: «Το περιστατικό δεν επηρέασε τις επιχειρήσεις προστασίας. Η Μυστική Υπηρεσία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους βουλευτές και τους τοπικούς συνεργάτες που βοήθησαν στην προστασία των χθεσινών εκδηλώσεων».

Πηγή: NewsFire.GR