Από το 2008 έχουν ζητήσει οι Σκοπιανοί τη μετονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία σε "Μίκρα"

189

 

"Από

Όπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα”, η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, στο "αεροδρόμιο της Μίκρας”, πιθανώς να μην ήταν ένα γλωσσικό ολίσθημα του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά ένας προάγγελος αρνητικών εξελίξεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο μιλώντας χτες στα Σκόπια, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην επιτήρηση του εναερίου χώρου της γειτονικής χώρας είπε ότι θα παρέχουμε "τεχνική βοήθεια μέσω του ραντάρ υψηλής  τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, μπορούμε να δώσουμε υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων".

Δεν αλλάζει όνομα

Την άρνηση τους ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου Μακεδονία εξέφρασαν ο υπ. Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και ο υπ. Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης. Ο πρώτος σε συνέντευξή του τον Ρ/Σ "ΘΕΜΑ 104,6” ανέφερε ότι "το αεροδρόμιο Μακεδονία δεν αλλάζει όνομα”. Από την πλευρά του ο κ. Σταθάκης μιλώντας στον Ρ/Σ "FOCUS 103,6” έκανε λόγο ότι "το αεροδρόμιο είναι αεροδρόμιο "Μακεδονία” και έτσι θα παραμείνει”.