Κων/πολη: Ένας νεκρός από την κατάρρευση του κτηρίου – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων

193

H κατάρρευση της πολυκατοικίας προκλήθηκε από έκρηξη, σύμφωνα με τη Hurriyet. Ωστόσο, ο διοικητής της περιφέρειας, μιλώντας στο δίκτυο NTV δήλωσε ότι το κτήριο κατέρρευσε λόγω της παλαιότητας του.

«Θα εργαστούμε χωρίς διακοπή μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης στους δημοσιογράφους. «Οι προσευχές μας είναι με τα αδέλφια μας που είναι εγκλωβισμένα. Ελπίζουμε ότι θα ταους βγάλουμε με ασφάλεια». 

Οι διασώστες απεγκλώβισαν τρεις τραυματίες από τα ερείπια, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ανέφερε το τουρκικό κανάλι HaberTurk.

«Στο υπόγειο του κτιρίου λειτουργούσε βιοτεχνία ενδυμάτων, όπου εργάζονται περίπου 20 άτομα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για την κατάστασή τους. Δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι νεκροί. Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν σημειώθηκε έκρηξη, το κτίριο έπεσε από μόνο του, επειδή ήταν πολύ παλιό», σημείωσε ο διοικητής στο NTV.

Την ώρα της κατάρρευσης η βιοτεχνία ήταν άδεια.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία, τα οποία δίνουν μάχη για τους παγιδευμένους.