VMRO: «Απορρίφθηκε η συμφωνία» 

214

«Εκτός από όλες τις πιέσεις, τις απειλές και τον εκβιασμό από την κυβέρνηση, οι πολίτες δήλωσαν ΟΧΙ στην επιζήμια συμφωνία για αλλαγή της ονομασίας. Οι πολίτες έστειλαν με σαφήνεια ένα μήνυμα, ότι ο Ζάεφ δεν έχει καμία νομιμότητα να προωθήσει αυτή τη συμφωνία. Οι πολίτες έχουν απορρίψει τη συμφωνία αυτή» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με το VMRO, ο Ζόραν Ζάεφ, «αντί να χειραγωγεί, πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να απορρίψει αυτή τη συμφωνία, η οποία είναι εις βάρος της Δημοκρατίας της "Μακεδονίας". Η βίαιη προώθηση αυτής της "συμφωνίας συνθηκολόγησης" θέτει τη χώρα σε αδιέξοδο».

Ο Ζόραν Ζάεφ, αναφέρει το κόμμα, χειραγώγησε επίσης τη διεθνή κοινότητα και τους αντιπροσώπους της, στους οποίους είπε ψέματα για (να κερδίσει τη) μεγάλη υποστήριξη. «Ο άμεσος ένοχος για την αποτυχία αυτού του δημοψηφίσματος είναι η εγκληματική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ζάεφ. Το έγκλημα, η διαφθορά, οι δολοφονίες και οι λεηλασίες δεν είναι ευρωπαϊκές αξίες. Οι πολίτες με το SDSM (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας – το κόμμα του Ζάεφ) στην εξουσία έχουν μείωση της ασφάλειας, δεν υπάρχει κανόνας δικαίου και υπάρχει χειροτέρευση στην εκπαίδευση, την υγεία και τη γεωργία. Με αυτή τη κατάσταση το κράτος μόνο βυθίζεται» υποστηρίζεται ακόμα στην ανακοίνωση.