Τραμπ – Πούτιν: Η χειραψία, η ψυχρή γλώσσα σώματος και η "καλή αρχή"

199

Καλά προετοιμασμένος για τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι ήταν καθώς φάνηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος έκανε μια πολύ έξυπνη κίνηση κατά την χειραψία τους.

Ο Τραμπ συνηθίζει στις χειραψίες του να κρατάει το χέρι του συνομιλητή του υπερβολικά πολύ ώρα και να τραβάει τον άλλο προς το μέρος του. Ο Πούτιν το γνώριζε αυτό, καθώς είχε συναντηθεί μαζί του ακόμα μια φορά και έτσι προσπάθησε να μην πέσει στην παγίδα της χειραψίας του. Το ένα του χέρι το έδινε στον Αμερικανό πρόεδρο και με το άλλο κρατιόταν από την καρέκλα του για να καταφέρει να κρατηθεί στο ύψος και να μην φανεί κατώτερος!

Στο αριστερό χέρι του Πούτιν διακρίνονται μάλιστα και οι φλέβες του καθώς κρατάει την καρέκλα πολύ σφιχτά για να μην τον τραβήξει ο Τραμπ και υπερισχύσει. 

Τα διεθνή μέσα ανέφεραν ότι η χειραψία τους κράτησε μόλις τρία δευτερόλεπτα ενώ συνήθως οι χειραψίες του Τραμπ κρατάνε πολύ περισσότερο. 

Η γλώσσα του σώματος μεταξύ των δύο ανδρών ήταν παγωμένη και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Mail Online ένας ειδικός αναλυτής, οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν σαν βραβευμένοι μαχητές που ήταν έτοιμη για μάχη και δεν είχαν πια «καμία σχέση, αγάπη ή και θαυμασμό» ο ένας για τον άλλον.

Σαν μια «πολύ καλή αρχή» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι συνομιλίες διήρκεσαν περισσότερο απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί, περίπου δυο ώρες. «Νομίζω ότι είναι μια καλή αρχή. Πολύ, πολύ καλή αρχή για όλους» είπε χαρακτηριστικά. 

«Ελπίζω σε μια εξαιρετική σχέση» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τραμπ μίλησε για «σπουδαίες ευκαιρίες» μεταξύ των δύο εθνών σε μια περίοδο έντονης έντασης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων κατά την έναρξη της πρώτης συνάντησής του με τον Πούτιν. «Είναι υπέροχο να είμαι μαζί σας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Ρώσο ομόλογό του, στην αρχή της προγραμματισμένης 90λεπτης συνάντησης. Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αρκέστηκε να μειδιάσει, ερωτηθείς στις κατηγορίες για εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. 

Σημειώνεται ότι οι δύο ηγέτες είχαν αρχικά δίωρη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία μόνο των διερμηνέων τους. Υποδέχτηκαν στη συνέχεια τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους για διευρυμένες συνομιλίες, πριν από την κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν.