Θεοφίλης: Να μπει τέρμα στην ταλαιπωρία των Χαϊδαριωτών

213

Για το μετρό που έχουν αλλά δεν έχουν ουσιαστικά οι κάτοικοι Χαϊδαρίου και την ταλαιπωρία που προσφέρει στους ηλικιωμένους, κάνει λόγο ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Το Χαϊδάρι ψηλά¨και υποψήφιος δήμαρχος Απόστολος Θεοφίλης.

Κύριε Θεοφίλη, για ποιον λόγο με ποια κίνητρα αποφασίσατε να διεκδικήσετε την ψήφο των συμπολιτών σας, στο Χαϊδάρι;

Η ενασχόληση μου με τα κοινά προέκυψε για πρώτη φορά σε ηλικία είκοσι τεσσάρων ετών, το 2006, με μοναδικό σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά της πόλης μας. Υπηρέτησα τον δήμο Χαϊδαρίου από την θέση του δημοτικού συμβούλου  ενώ διατέλεσα αμισθί  αντιδήμαρχος σε κρίσιμους τομείς όπως ο  Στρατηγικός Σχεδιασμός, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η Οικονομική Διοίκηση με κύριο γνώμονα  την διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Κίνητρο, ήταν και παραμένει να συνδέσω το όνομα μου, την δράση μου  με την μεταμόρφωση της σημερινής μίζερης πραγματικότητας για την πόλη σε ένα Χαϊδάρι με σύγχρονες δομές και κοινωνικό πρόσημο.

 Ποια είναι δέσμευσή σας, την οποία θα θέσετε πρώτη προτεραιότητα;

Παρατηρώ καθημερινά αγανακτισμένους δημότες και δημότισσες που αδυνατούν να μετακινηθούν μέσα στην ίδια τους την πόλη. Ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να περιμένουν μέσα στην ζέστη και στο κρύο για ώρα ενώ όταν έρχεται το λεωφορείο η πρόσβαση σε αυτό απαιτεί δυνατότητες «καταδρομέα». Σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι είμαστε η μοναδική πόλη της Δυτικής Αθήνας  που το  Μετρό δεν βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης αλλά περνά «ξώφαλτσα», κάνοντας στάση μπροστά στο Δημαρχείο Αιγάλεω (!). Ουσιαστικά το Χαϊδάρι δεν έχει στάση Μετρό που να εξυπηρετεί τους κατοίκους του. Για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση σημαντικές ευθύνες φέρει πρώην δήμαρχος που την επίμαχη περίοδο είχε και την Προεδρία του Οργανισμού  Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος που επιχειρεί σήμερα να γυρίσει στην διοίκηση του δήμου από την «πίσω πόρτα». Εμείς αντιστεκόμαστε στην  α-ΜΕΤΡΟ-έπεια  και δεσμευόμαστε  ότι θα βάλουμε τέρμα στην ταλαιπωρία των Χαϊδαριωτών με την επαναλειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία τύπου be wind που δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον, δεν κοστίζουν στο δημοτικό ταμείο και είναι προσβάσιμα στην Τρίτη Ηλικία. 

Ποιο είναι το θετικό και ποιο το αρνητικό της σημερινής δημοτικής αρχής;

Εκτιμώ ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει να επιδείξει θετικό έργο παρά  μόνο μια συνολική αποτυχία στα κρίσιμα ζητήματα της πόλης (καθαριότητα, φωτισμός, αθλητικές υποδομές, συγκοινωνία, ασφάλεια, χώροι στάθμευσης, ανυπαρξία συγχρηματοδοτούμενων έργων Ε.Σ.Π.Α. ) και για να είμαστε ειλικρινείς μερίδιο στην αποτυχία ανήκει και στις παρατάξεις εκείνες που το 2014 με δημόσιες ανακοινώσεις τον στήριξαν ανοικτά ενόψει του δεύτερου γύρου  και σήμερα χάριν προσωπικών στρατηγικών, τον αντιπολιτεύονται με υποκριτικό τρόπο με μοναδικό στόχο να υφαρπάξουν την ψήφο του Χαϊδαριώτικου λαού. Οι πολίτες όμως έχουν αντιληφθεί το ύπουλο σχέδιο τους και θα τους στείλουν το «λογαριασμό» στην κάλπη.

Τι διαφορετικό κομίζει ο δικός σας συνδυασμός, για να σας επιλέξουν ως δημοτική αρχή οι κάτοικοι Χαϊδαριου;

Το «Χαϊδάρι Ψηλά!» απαρτίζεται από ανθρώπους με ένσημα από χώρους εργασίας, ανιδιοτελή κοινωνική δράση και διάθεση προσφοράς στα κοινά της πόλης. Μιλάμε απλά και διεκδικούμε την υλοποίηση των αυτονόητων παρεμβάσεων την ώρα που οι παρατάξεις του χθες μοιράζουν «δεξιά» και αριστερά κάλπικες υποσχέσεις. Απορρίπτουμε την ξύλινη γλώσσα και την παρουσία «επαγγελματιών» δημοτικών συμβούλων στο ψηφοδέλτιο μας. Επενδύουμε καθημερινά με σκληρή δουλειά και ειλικρινή επικοινωνία στο «χτίσιμο» μιας σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία του Χαϊδαρίου. Με λίγα λόγια, ο συνδυασμός μας δεν οφείλει την ύπαρξη του ούτε στον κομματισμό ούτε στην οικογενειοκρατία αλλά εκπροσωπεί το νέο που έρχεται να σαρώσει το παλιό κατεστημένο της πόλης.  Χαϊδαριώτες να μην μας δώσουν απλά μια «ξερή» ψήφο αλλά μια στήριξη «ψυχής» στον «καθαρό» αγώνα που κάνουμε.