Κέρκυρα: Ελεύθεροι οι δύο οδηγοί για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 8χρονη

197

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο οδηγοί που εμπλέκονται στο δυστύχημα στην Κέρκυρα που προκάλεσε τον θάνατο ενεός οκτάχρονου κοριτσιού. 

Οι δύο οδηγοί, ένας 44χρονος και ένας 42χρονος, αντίστοιχα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, όπου διέταξε να αφεθούν σήμερα ελεύθεροι, αλλά όρισε τακτική δικάσιμο της υπόθεσης την 1η Φεβρουαρίου.

Η 8χρονη το πρωί της Πέμπτης πήγαινε με τη μητέρα της στη στάση προκειμένου να πάρει το λεωφορείο για να πάει στο σχολείο της. Κάποια στιγμή, πηγαίνοντας προς τη στάση, άφησε το χέρι της μητέρα της, προπορεύτηκε, προφανώς βγήκε στον δρόμο και το κακό δεν άργησε να γίνει.
Διερχόμενο όχημα χτύπησε την 8χρονη και την πέταξε στο αντίθετο ρεύμα. Ο οδηγός που ερχόταν από το άλλο ρεύμα δεν πρόλαβε να αντιδράσει και χτύπησε ξανά το κορίτσι.

Η 8χρονη μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένο στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, χωρίς σφυγμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή, μετά από 50 λεπτά ανάνηψης, δεν τα κατάφεραν και το παιδί τελικά κατέληξε.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας της άτυχης 8χρονης περιγράφει καρέ καρέ το πως συνέβη η ανείπωτη τραγωδία, που έκοψε άδικα και πρόωρα το νήμα της ζωής της κόρης του.