Νέα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά το μαθητικό συλλαλητήριο

233

Επεισόδια και πετροπόλεμος αυτή την ώρα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Πολυτεχνείο μετά το τέλος του μαθητικού συλλαλητηρίου. 

Μια ομάδα κουκουλοφόρων είναι μέσα στο Πολυτεχνείο βγαίνει και πετά πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί. Στο σημείο καίγονται και αυτοκίνητα. Οι αστυνομικές δυνάμεις οπισθοχωρούν ανά διαστήματα και ανασυντάσσονται. 

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην οδό Τοσίτσα στην συμβολή με την οδό Πατησίων. 

 Meaculpa-politexneio-epeisodia.jpg

Νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν στο μαθητικό συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο.

Με κεντρικό σύνθημα «αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», τουλάχιστον 1000 μαθητές από γυμνάσια και λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές στο Λύκειο που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Όπως υποστηρίζουν κάνουν το σχολείο «ακόμα πιο εξοντωτικό» και ότι οι νέες αλλαγές στο Λύκειο τούς στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, και τους στέλνουν στην παραπαιδεία.

Νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στα «λουλουδάδικα» στη Βασιλίσσης Σοφίας και οι οποίοι σποραδικά απάντησαν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.

(φωτογραφία άρθρου: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)