Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σιθωνία – Κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

222

Ολονύκτια μάχη για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες τα ξημερώματα στη Σιθωνία Χαλκιδικής έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Σύμμαχός τους ήταν ο καιρός, καθώς οι άνεμοι τις τελευταίες ώρες είχαν εξασθενήσει.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα φαίνεται να είναι καλύτερη, ενώ δεν υπήρξε κάποιο νεότερο πύρινο μέτωπο. Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να ριχτούν εκ νέου στη μάχη με τις φλόγες τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Η κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή υπήρξε γιγαντιαία και στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης επιχείρησαν 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Ακόμη, στην περιοχή έφτασαν τρία ερπυστριοφόρα του στρατού και στρατιώτες για να συμβάλουν στην κατάσβεση, ενώ επιχείρησαν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη CANADAIR, δυο ελικόπτερα μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Στην κατάσβεση συνδράμουν η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ο Δήμος Σιθωνίας με υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, χθες, εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Κάμπος.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν ξερό δέντρο στην περιοχή Καβουρότρυπες έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ. Στη συνέχεια, πήρε φωτιά από σπινθήρες λόγω του ισχυρού ανέμου που έπνεε στην περιοχή.