Eπιχειρηματίας: Πήρα από τον Παπαντωνίου 2,5 εκ. ευρώ σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους

249

Οι δικαστικές αρχές φαίνεται να βρήκαν στο πρόσωπο στενού φίλου του πρώην υπουργού τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της ροής χρήματος από τον αντιπρόσωπο όπλων της εταιρείας που είχε αναλάβει (ως υποκατασκευάστρια) τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών και τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση μετά τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου. Ήδη, έχει απολογηθεί στους ανακριτές Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου που ερευνούν την υπόθεση του πρώην υπουργού και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αλλά και υψηλότατη εγγυοδοσία που φτάνει τις 500 χιλιάδες ευρώ.

Στην απολογία του σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος επιχειρηματίας φέρεται να είπε πως πήρε σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ, σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από τον Γιάννο Παπαντωνίου, για να τα μεταφέρει στην Ελβετία, σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού και της συζύγου του, την περίοδο 2002-2003.

Οι αρχές θεωρούν όμως πως όσα εκτιμούν – με βάση τα ευρήματα της δικογραφίας – αλλά και όσα κατέθεσε ο επιχειρηματίας επί της ουσίας ενώνουν την αλυσίδα του χρήματος για να συνδέσουν τον αποθανόντα αντιπρόσωπο όπλων Χρ. Μπεκατώρο (της Thales που ήταν υποκαστασκευάστρια του εκσυχρονισμού των φρεγατών) με τον τότε υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

Τα χρήματα αυτά, όπως φέρεται να είπε ο ίδιος ο επιχειρηματίας ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση του ξεπλύματος των 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων του πρώην υπουργού, του τα έδινε τμηματικά, σε δεσμίδες, μέσα σε κίτρινους φακέλους στο σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά. Όπως είπε ο επιχειρηματίας, στη συνέχεια, τα κατέθετε σε δικό του λογαριασμό σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων. Από εκεί τα μετέφερε στην Ελβετία σε λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου και της Σταυρούλας Κουράκου.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστηρίζει πως ο ίδιος δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε,με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.