Προβλήτες COSCO: Το ΠΑΜΕ τραμπουκίζει όσους θέλουν να δουλέψουν (VIDEO)

197

Στο βίντεο αυτό, όπου ακούγονται βαριά και πρόστυχα λόγια, παρακολουθεί κανείς την ελληνική εργασιακή, κοινωνική και οικονομική παθογένεια συμπυκνωμένη. Η ιστορία έχει ως εξής:

Το σωματείο εργαζομένων στις προβλήτες 1 κι 2 του λιμένα Πειραιώς (COSCO), που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, είχε προκυρήξει για σήμερα Παρασκευή απεργία, που όμως κηρύχθηκε παράνομη από το πρωτοδικείο Πειραιά. 

Παρά το γεγονός ότι η εταιρία είχε ειδοποιήσει εγγράφως από χθες το Λιμεναρχείο, την Αστυνομία, την Εισαγγελία και τα αρμόδια υπουργία, οι απεργοί υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά κατέλαβαν τον χώρο ανενόχλητοι παρακωλύοντας τη λειτουργία το λιμανιού – και κάθε άλλης δραστηριότητας που εξαρτάται από αυτό.

Παρεμφερή γεγονότα συνέβησαν και μέσα στο καλοκαίρι – και οδήγησαν την πλειονότητα των εργαζομένων, που δεν θέλει να απεργεί, να σχηματίσουν νέο σωματείο, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Προβλήτες 2 και 3, ούτως ώστε να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία.

Ο πρόεδρος του νέου σωματείου νωρίτερα σήμερα θέλησε να “βγει” στον ΣΚΑΪ. Αυτό που συνέβη καταγράφηκε από κινητό και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Οι “δημοκράτες” κατέφυγαν για ακόμα μια φορά στον τραμπουκισμό, ενώ η Ελληνική Δημοκρατία παρέμεινε θεατής.

Σημειωτέον, ότι οι μισθοί των εργαζομένων στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. είναι από τους υψηλότερους στην αγορά εργασίας, ακόμα και για τους ανειδίκευτους εργάτες. Κατά τα άλλα, η Ελλάδα προσκαλεί επενδύσεις και υποδέχεται την ανάπτυξη…

*Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναδημοσίευση χωρίς αναφορά στην πηγή