Κρήτη: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σητεία. Κινδύνευσαν πυροσβέστες

224

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν, αυτήν την ώρα, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. 14 οχήματα με πάνω από 30 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα, τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, υδροφόρες του δήμου Σητείας, 15 άτομα από την ΕΔΕΑΚ Σητείας, μέλη του Ερυθρού Σταυρού και άλλοι εθελοντές, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή και του Στρατού καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με το cretapost, ομάδα πυροσβεστών κινδύνευσε όταν οι φλόγες βρέθηκαν επικίνδυνα γύρω της. Κατάφεραν και απομακρύνθηκαν λίγο πριν τους εγκλωβίσει.
 Πρέπει να αναφερθεί πως στην περιοχή υπάρχει πεδίο με εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, αναμένεται να ενισχυθούν με δύο αεροπλάνα που καταφθάνουν από την Αθήνα στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα, ένα δεύτερο μέτωπο έχει ξεσπάσει στη θέση «Πεύκα» χωρίς ωστόσο να προκαλεί ανησυχία. 

Το έργο κατάσβεσης της φωτιάς, που εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή με χαμηλή βλάστηση, δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, που κατά τόπους φθάνουν και τα επτά Μποφόρ.

Η Πυροσβεστική, που ειδοποιήθηκε στις 10.49, κινητοποιήθηκε αρχικά με 20 πυροσβέστες και οκτώ οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος κι ένα ελικόπτερο.