Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη λόγω Τσίπρα

243

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει στη τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας σε ξενοδοχείο που βρίσκεται μακριά από το κέντρο της πόλης, και κοντά στο αεροδρόμιο Μακεδονία. 

Στο σημείο βρίσκονται δεκάδες αστυνομικοί, και πολλές κλούβες των ΜΑΤ στον απόηχο των επεισοδίων έξω από εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. 

Περίπου 70 άτομα κρατώντας Ελληνικές σημαίες, έχουν συγκεντρωθεί, μέχρι στιγμής, στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ στο ΙΚΕΑ, για να διαδηλώσουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. 

Οι διαμαρτυρόμενοι θέλουν να πλησιάσουν με πορεία το ξενοδοχείο όπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της τετραμερής συνόδου. 

Αυτή την ώρα, ένας γερανός της αστυνομίας βρίσκεται στη μέση του δρόμου στην Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής και έχει κλείσει το ρεύμα προς το αεροδρόμιο. 

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν, εκτός του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα.