Βαριές κυρώσεις Τραμπ στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία

199

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα στο λογαριασμό του στο Twitter ότι θα εκδώσει σύντομα ένα Εκτελεστικό Διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις ενέργειες της στη βορειοανατολική Συρία.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος θα δώσει εντολή ώστε οι δασμοί στον χάλυβα, να επανέλθουν στο 50%, όπως ήταν πριν από τη μείωση που έγινε τον Μάιο. Οι ΗΠΑ επίσης θα σταματήσουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες διεξάγονται από το υπουργείο Εμπορίου, όσον αφορά μια εμπορική συμφωνία 100 δισ. δολ. με την Τουρκία”.

Όπως αναφέρει ο Τραμπ, οι κυρώσεις θα στοχεύουν: “τρέχοντες και πρώην αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τουρκίας, αλλά και οποιοδήποτε άτομο συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση στη βορειοανατολική Συρία”.

O Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να καταστρέψει γρήγορα την τουρκική οικονομία, αν η Άγκυρα «συνεχίσει αυτή την επικίνδυνη και καταστροφική πορεία. Τόνισε επίσης ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που αποσύρθηκαν από τη Συρία θα αναπτυχθούν εκ νέου και θα παραμείνουν στην περιοχή για την παρακολούθηση της κατάστασης.