Τρία «Ναι» στον Μητσοτάκη για την ψήφο των απόδημων

149

Με ευρύτατη συναίνεση θα περάσει, όπως όλα δείχνουν,  το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών που φέρνει η κυβέρνηση.

Μέχρι τώρα, ο Κ. Μητσοτάκης έχει λάβει τρία «ναι» από το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση, ενώ  «όχι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον γ.γ. του ΚΚΕ είχε διάρκεια 35 λεπτών και σύμφωνα με τις ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε στον πρωθυπουργό ότι συμφωνεί με την πρόταση της ΝΔ να προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα η ψήφος των αποδήμων.

Στο διάλογο μπροστά στις κάμερες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκαν στο κρυολόγημα του πρώτου.

Έχοντας διαβάσει -προφανώς- το διάλογο του πρωθυπουργού με τη Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε στον πρωθυπουργό για να «σπάσει» τον πάγο: «Έμαθα ότι είστε κρυωμένος» 
«Η Φώφη είναι χειρότερα» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Είναι η εποχή αυτή» απάντησε ο κ. Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου πέρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Ο κ. Μητσοτάκης του έδειξε το μικρό του δάχτυλο που το έχει δέσει λόγω μιας κάκωσης στο μπάσκετ.

Μητσοτάκης: «Εσένα είναι εντάξει το χέρι σου;»
Βελόπουλος: «Οι κακές συνήθειες των αθλητών».
Μητσοτάκης: «Τι να σου προσφέρω;»
Βελόπουλος: «Εναν καλό εκλογικό νόμο και το δικαίωμα να ψηφίζουν οι ‘Ελληνες ομογενείς».
Μητσοτάκης: «Τουλάχιστον στο δεύτερο είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος».

Oι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς θα ολοκληρωθούν με το γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Δεδομένου ότι και η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ είπε «ναι» φαίνεται πολύ πιθανό το σχετικό νομοσχέδιο να συγκεντρώσει πάνω από 200 ψήφους.

Αν συνυπολογίσει κανείς και το «ναι» που φάνηκε να λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά και την θετική στάση του Μέρα25, υπολογίζεται το σχετικό ν/σ να συγκεντρώσει 214 ψήφους .