Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά – Πέρασε μέσα από τα σπίτια

215

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε περίπου στις 10 το πρωί του Σαββάτου η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου με δύο μέτωπα στην Κεφαλονιά, στα χωριά Βλαχάτα και Λουρδάτα.

Κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και δόθηκε εντολή να εκκενωθούν σπίτια και τουριστικά καταλύματα καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από σπίτια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kefaloniapress, κάποιοι δεν θέλησαν να φύγουν.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα και τους πήγαμε όλους στην παραλία όπου με λεωφορεία ήμασταν έτοιμοι να τους πάμε σε πιο ασφαλή περιοχή».

«Γύρω στις 5.15 τα ξημερώματα ξέσπασε η φωτιά σε δύο μέτωπα σε Βλαχάτα και Λουρδάτα. Η πολιτική προστασία του Δήμου Αργοστολίου, έφτασε έγκαιρα στο σημείο, όπως και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επικοινωνήσαμε με τον γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για να στείλουν επιπλέον εναέρια μέσα, καθώς τα Πετζετέλ λόγω του ισχυρού ανέμου δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν. Περίπου 200 τουρίστες τους μεταφέραμε στην παραλία του Λουρδά για μεγαλύτερη ασφάλεια. Εκκενώσαμε τα ξενοδοχεία στην περιοχή και τους πήγαμε στην παραλία για να μην κινδυνέψουν και φέραμε και λεωφορεία για να τους μεταφέρουμε αν χρειαστεί εκτός περιοχής. Ευτυχώς γύρω στις 8 το πρωί ο αέρας κόπασε και είχαμε καλύτερα αποτελέσματα», είπε.

touristes-leoforeia-fotia-kefalonia-14-9-2019.jpg

Κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς κάηκε μετασχηματιστής της ΔΕΗ και για το λόγο αυτό στο μισό χωριό των Βλαχάτων κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.