Αγρίνιο: Φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του 4χρονου είχε η μητέρα του 28χρονου

330

Ελεύθερος κυκλοφορεί ο 28χρονος Δημήτρης Κραβαρίτης ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί για να απολογηθεί για τις κακοποιητικές σεξουαλικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται σε βάρος ενός 4χρονου παιδιού στο Αγρίνιο. Ωστόσο, η μη σύλληψη του κατηγορούμενου παρά το γεγονός ότι έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του για κακουργηματικές πράξεις είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει σύμφωνα με νομικούς κύκλους και δεν οφείλεται σε παραδρομή ενώ επίκειται η κλήση του για απολογία.

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από την είδηση που έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανήλικων παιδιών τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος είναι γιος γνωστού επιστήμονα της περιοχής ενώ το θύμα του είναι παιδί γιατρού. Οι δυο οικογένειες είχαν αναπτύξει φιλικές σχέσεις έτσι ώστε η μητέρα του 28χρονου να γίνει η νταντά του ανήλικου αγοριού. Αλλά κανείς από την οικογένεια του ανήλικου παιδιού δεν μπορούσε να φανταστεί πως η γυναίκα που εμπιστεύτηκαν για το αγοράκι τους θα επέτρεπε τις κακουργηματικές πράξεις του γιου της εις βάρος του 4χρονου.

Όταν οι γονείς διαπίστωσαν από ζωγραφιές του ανήλικου τι συνέβαινε κατέθεσαν το καλοκαίρι του 2021 μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου. Επειδή ο 28χρονος ήταν φαντάρος η υπόθεση μεταβιβάστηκε στο στρατοδικείο Ιωαννίνων όπου ο ανακριτής εκεί ξεκίνησε την έρευνα καλώντας τους γονείς για κατάθεση, ενώ ορίστηκαν και πραγματογνώμονες όπου διαπιστώθηκαν τα στοιχεία της σεξουαλικής κακοποίησης στο παιδί.

Αυτή τη στιγμή το 4χρονο αγοράκι έχει την υποστήριξη και παιδοψυχολόγου ενώ η οικογένεια αναμένει την ώρα της απολογίας του κατηγορούμενου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 28χρονος ποδοσφαιριστής Γ’ Εθνικής, τον καιρό που κατηγορείται ότι ασελγούσε στο μόλις τεσσάρων χρονών παιδί, ήταν φαντάρος σε κοντινή περιοχή και συνήθιζε να επισκέπτεται συχνά τη μητέρα του στο σπίτι του αγοριού, στο οποίο δούλευε ως νταντά του. Όταν όμως η 52χρονη γυναίκα ανακάλυψε τις αποτρόπαιες πράξεις του γιου της, όχι μόνον τις συγκάλυπτε, αλλά του επέτρεπε να τις διαπράττει κατ’ έξακολούθηση.

Την υπόθεση είχε δημοσιοποιήσει η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με τις υποθέσεις που έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας και περιλαμβάνεται ανάμεσα σε ακόμα 200 μαρτυρίες κακοποίησης. Ωστόσο, η αστυνομική έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν σε εξέλιξη από τα τέλη του του 2021.