Αντιμέτωπη με την υπογονιμότητα η Ελλάδα

484

Με συρρίκνωση πληθυσμού τα επόμενα χρόνια απειλείται η Ελλάδα, αν δεν αναστραφεί η τάση της υπογονιμότητας. Οι ειδικοί θεωρούν βασική αιτία εκδήλωσης του φαινομένου το γεγονός ότι οι περισσότερες Ελληνίδες αποφασίζουν, για κοινωνικούς λόγους, να κάνουν παιδί μετά τα 35…

Σε χώρα ηλικιωμένων κινδυνεύει να μετατραπεί η Ελλάδα καθώς τα στοιχεία δείχνουν μείωση του πληθυσμού κατά 4% την τελευταία δεκαετία. Το 2050 υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός της χώρας θα συρρικνωθεί στα 8 εκατομμύρια , από 11 που είναι σήμερα.

Η βασικότερη αιτία; Η υπογονιμότητα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 300.000 ζευγάρια που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ειδικά κέντρα αντιμετώπισης της υπογονιμότητας . Όπως όμως παρατηρούν οι ειδικοί το γεγονός ότι η Ελληνίδα αποφασίζει να κάνει παιδί μετά τα 35 αυξάνει τα ποσοστά υπογονιμότητας.

η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μια σημαντική λύση για το κοινωνικό πρόβλημα των γυναικών που είτε δεν έχουν σύντροφο είτε καθυστερούν να προχωρήσουν σε τεκνοποίηση.

5.000 παιδιά γεννιούνται στη χώρα μας μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. Εξαιτίας κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων τα ζευγάρια στη χώρα μας αποκτούν μόνο 1 παιδί. Ο πληθυσμός συρρικνώνεται και το δημογραφικό πρόβλημα είναι πλέον υπαρκτό. Οι ειδικοί προτείνουν άμεσα μέτρα στήριξης για τα υπογόνιμα ζευγάρια για να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα γερόντων.