Χανιά: Ελεύθερος με όρους ο 52χρονος πατέρας που χτυπούσε τα παιδιά και τη σύζυγό του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του σήμερα στον ανακριτή, ο 52χρονος οικογενειάρχης που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου και των τριών ανήλικων παιδιών του στα Χανιά.

Μεταξύ των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν, υποχρεούται να εγκαταλείψει τη στέγη της οικογένειας, να μην έρχεται σε επαφή με τα τρία παιδιά του, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από την χώρα, επίσης υποχρεούται να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα μία φορά τον μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος κατηγορείται για τη βάναυση συμπεριφορά του απέναντι στη 15χρονη σήμερα κόρη του, στον 13χρονο γιο του, στο μόλις τεσσάρων ετών κοριτσάκι της οικογένειας και απέναντι στη σύζυγό του, η οποία, αν και θύμα, διαχρονικά έμενε αμέτοχη, αποτρέποντας τα παιδιά της να «λύσουν» τη σιωπή τους.

Σοκάρει η κατάθεση της 15χρονης – Άγριο ξύλο… για ασήμαντη αφορμή

Όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, ωστόσο, η 15χρονη κόρη του κατηγορούμενου προκαλούν σοκ. Είπε ότι η ίδια ήταν θύμα από την ηλικία των πέντε ετών και πως ο 52χρονος χτυπούσε για ασήμαντη αφορμή και τον μικρότερο αδελφό της και τη μικρή κόρη  της οικογενείας από την ηλικία του ενός έτους! Έκλεινε μάλιστα στο μπαλκόνι τα παιδιά κάθε φορά που ήθελε να κοιμηθεί, ενώ βιαιοπραγούσε σε βάρος τους για ασήμαντες αφορμές.

Για την ημέρα που συνέβη το τελευταίο περιστατικό, η 15χρονη είπε τα εξής: «Με χτυπούσε στο χέρι με ένα μαύρο σκληρό λάστιχο, σαν γκλοπ. Με χτύπησε στο χέρι. Πήγε να με χτυπήσει στο κεφάλι, αλλά δεν πρόλαβε. Στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν η μητέρα μου και τα αδέρφια μου. Η μητέρα μου δεν έκανε τίποτα».