Χούλιγκαν χτύπησαν αστυνομικό με ρόπαλο στο κεφάλι και τον άφησαν με μόνιμη αναπηρία

359

Αναβλήθηκε η εκδίκαση στο Εφετείο Θεσσαλονίκης της υπόθεσης άγριου χουλιγκανισμού στις Σέρρες με δράστες νεαρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ. Τα θύματα ήταν δύο οπαδοί του Άρη, ένας εκ των οποίων, ο 33χρονος αστυνομικός, υπέστη μόνιμη αναπηρία έπειτα από χτυπήματα με ρόπαλο στο κεφάλι

 

Οι εικόνες ανεξέλεγκτης βίας δεν μπορούν να σβήσουν από την πλατεία Εμπορίου στις Σέρρες, εκεί όπου γράφτηκε μια αιματηρή ιστορία ακραίου χουλιγκανισμού ανάμεσα σε οπαδούς, τα ξημερώματα Σαββάτου, τον Μάρτιο του 2015, με αποτέλεσμα ένας νεαρός να καταδικασθεί σε βαριάς μορφής, μόνιμη αναπηρία. Συγκλονιστικές καταθέσεις των εμπλεκομένων στην άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς του Άρη και του ΠΑΟΚ φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr, με αφορμή την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο.

 

Προτού ανοίξει ο κύκλος της αιματηρής βίας, τα θύματα χτύπησαν την πόρτα του συνδέσμου του ΠΑΟΚ. Για λίγα λεπτά επικράτησε σκηνικό λεκτικής φασαρίας.

 

Τέσσερις οι δράστες, οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο πρώτος και ο τρίτος ένοχος πήραν από ένα ξύλο και μαζί με τον δεύτερο και τέταρτο δράστη βγήκαν έξω για να αναζητήσουν τους φιλάθλους.

 

Με ρόπαλα οι δύο δράστες χτύπησαν τους παθόντες, και με γροθιές και κλωτσιές επιδόθηκαν σε πράξη βιαιότητας και οι άλλοι δύο.

 

Τα θύματα, ο 33χρονος αστυνομικός και ο 34χρονος φίλος του, επέστρεφαν από διασκέδαση σε κατάσταση μέθης. Φώναζαν υβριστικά συνθήματα σε βάρος του ΠΑΟΚ. Στην πορεία, ενοχλήθηκαν οι τέσσερις νεαροί, ηλικίας από 20 έως 25 ετών.

 

Το περιστατικό που σημειώθηκε κοντά στα γραφεία του συνδέσμου φίλων του ΠΑΟΚ στις Σέρρες ήταν τόσο σοβαρό που είχε ως συνέπεια ο αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και υπηρετούσε στην Αθήνα, να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, να υποβληθεί σε χειρουργείο για να αφαιρεθεί αιμάτωμα από τον εγκέφαλό του και τελικά να μείνει ακινητοποιημένος με μόνιμη αναπηρία.

 

Έναν καθημερινό Γολγοθά καλείται να ανέβει ο αστυνομικός που είχε νοσηλευτεί διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Ο φίλος του δέχθηκε, επίσης, άγρια επίθεση που του άφησε αναπηρία της τάξεως του 25% και σοβαρούς τραυματισμούς σε πολλά μέλη του σώματος, όπως και στο πρόσωπο.

 

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους τρεις από τους εμπλεκόμενους στην τραγική υπόθεση ήταν 10 χρόνια φυλάκιση για τη βλάβη στον αστυνομικό και έξι χρόνια για τα χτυπήματα στον φίλο του.