Επεισοδιακή νύχτα στο Ζεφύρι – Έξι συλλήψεις και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες σε συμπλοκή με Ρομά

1514

Επεισόδια με τέσσερις τραυματίες αστυνομικούς και έξι συλλήψεις Ρομά σημειώθηκαν τη νύχτα στο Ζεφύρι Αττικής. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, γύρω στις 03.30 τα ξημερώματα η ‘Αμεση Δράση έλαβε ένα σήμα για διατάραξη στην οδό Κλάρας.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί βρήκαν μια ομάδα Ρομά και έκαναν έλεγχο κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους ενός εξ αυτών εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για αυτό και συνελήφθη. Δέχτηκαν όμως επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα από άλλους τρεις με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Κλήθηκαν ενισχύσεις και συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι τρεις και όλοι μαζί οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Μία αργότερα όμως συγκεντρώθηκαν έξω από το τμήμα Ρομά από παρακείμενα σπίτια και άρχισαν να πετούν πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά άλλοι δύο αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν ακόμα δύο Ρομά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι χτες τα ξημερώματα συνελήφθησαν επίσης στο Ζεφύρι, για άσκοπους πυροβολισμούς, ένας 22χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πιστόλι που είχε κλαπεί τον Απρίλιο από την οικία αστυνομικού και λίγο αργότερα, σε άλλο σημείο της ίδια περιοχής, άλλα δύο άτομα, 29 και 24 ετών, επίσης για άσκοπους πυροβολισμούς, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα πιστόλι και 40 σφαίρες. Από την αστυνομία εξετάζεται αν το σημερινό επεισόδιο έχει σχέση με κάποια από τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις.