Επιστρέφει το  ΠΑΣΟΚ – Σήμερα τα αποτελέσματα από τις εσωκομματικές εκλογές

Το ΠΑΣΟΚ και ο πράσινος ήλιος του, επιστρέφουν επίσημα και πανηγυρικά από σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου, σημαδοτώντας και τη νέα αρχή που επαγγέλλεται ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τις 170.000 ψήφους αναμένεται να φθάσει και να ξεπεράσει η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της Χαριλάου Τρικούπη.

Γι’ αυτό, εξάλλου, η αρμόδια επιτροπή ΕΔΕΚΑΠ αναγκάστηκε να δώσει δύο παρατάσεις στην ψηφοφορία, καθώς έξω από τα εκλογικά κέντρα, κυρίως στην Αθήνα, είχαν σχηματιστεί τεράστιες ουρές, εκπλήσσοντας ευχάριστα ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

Τον περισσότερο κόσμο, αναμφίβολα, έφερε στις κάλπες η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, την ίδια ημέρα που τα μέλη θα ψήφιζαν για την εκλογή των νέων τοπικών και νομαρχιακών οργάνων, καθώς και για την ανάδειξη των 4.602 αντιπροσώπων του συνεδρίου του κόμματος, που θα διεξαχθεί στις 20-22 Μαΐου, να γίνει και ένα «δημοψήφισμα» – όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε – για το νέο όνομα της παράταξης.

Οι επιλογές ήταν δύο: ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή… σκέτο ΚΙΝΑΛ. Και όπως ήταν αναμενόμενο, το ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε, για μία ακόμη φορά, πολύ σκληρό «για να πεθάνει».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη, το όνομα «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ», κυριολεκτικά, «σάρωσε» στις επιλογές των ψηφοφόρων – και όχι μόνο των ηλικιωμένων, όπως θα πίστευαν πολλοί.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Παρότι όλα τα… φώτα έπεσαν στις κάλπες για το όνομα, γεγονός είναι ότι αυτές που θα αναδείξουν τους 4.602 αντιπροσώπους του συνεδρίου του κόμματος, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα διαμορφώσει και τους συσχετισμούς στη νέα Κεντρική Επιτροπή και τα κεντρικά όργανα.