Φλώρινα: Αλλοδαποί απατεώνες έπεισαν ηλικιωμένη να τους δώσει 5.000 ευρώ – Συνελήφθη 54χρονος και αναζητούνται άλλοι δύο

304

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, τέσσερις περιπτώσεις τηλεφωνικών απατών, για τις οποίες συνελήφθη 54χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Φλώρινας, ενώ αναζητούνται ακόμη 2 άτομα ως συνεργοί του.

Οι τρείς παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους παθόντες

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών, συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας, 54χρονος αλλοδαπός, ενώ γίνονται έρευνες προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη 3 συνεργών του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία.

Αγνωστος άνδρας και άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησαν σε 77χρονη στη Φλώρινα και προσποιούμενοι, ο μεν άνδρας τον «ιατρό», η δε γυναίκα φιλικό της πρόσωπο και με πρόσχημα ότι το πρόσωπο αυτό έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, κατάφεραν να την εξαπατήσουν και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 4.780 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο 54χρονος.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 54χρονο σε περιοχή της Φλώρινας,. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 4.780 ευρώ, 2 κινητά τηλέφωνα, 2 κάρτες sim, καθώς επίσης και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε. Επιπλέον, τα 2 άγνωστα άτομα αποπειράθηκαν με πανομοιότυπο τρόπο να εξαπατήσουν ακόμη 3 πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας.