Γεωργιάδης για lockdown: Υπάρχει σχέδιο για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς

Γεωργιάδης

Απολύτως ψευδές το δημοσίευμα για διπλή καταγραφή των κρουσμάτων κορωνοϊού, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας πως η εισαγγελική παρέμβαση είναι ευπρόσδεκτη ώστε να μην υπάρξει καμία σκιά στους πολίτες.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το υπουργείο έχει σχέδιο και σενάρια για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς τονίζοντας ότι αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών. Σημείωσε μάλιστα πως δεν είναι ρεαλιστικό το άνοιγμα την επόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο ο υπουργός ανέφερε πως θα πρώτα θα λειτουργήσουν τα εποχικά καταστήματα και μετά τα μεγαλύτερα πάντα με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για το πρώτο ελληνικό rapid test ο κ. Γεωργίαδης είπε πως το υπουργείο χρηματοδότησε μια εμβληματική δράση Ελλήνων επιστημόνων και ο πρώτος καρπός ήταν το συγκεκριμένο τεστ.

Αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις επιχειρηματικότητας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε πως ήταν ένα σχέδιο και στην ουσία είναι μια αλλαγή του τρόπου που αδειοδοτούνται οι επιχειρήσεις σε νέους κλάδους με μείωση της γραφειοκρατίας.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι έχουν γίνει λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, σημείωσε ωστόσο ότι η χώρα ακόμα κρατιέται σε πρωτοφανείς συνθήκες.

Είπε πως για την χώρα θα ήταν καλύτερο να υπήρχε συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων λέγοντας πως για την αξιωματική αντιπολίτευση θα ήταν επικερδές να ήταν υποστηρικτική προς την κυβέρνησης.